Πολιτική

Πυρά αντιπολίτευσης στα δήθεν μέτρα κατά της ακρίβειας

Ο πρωθυπουργός πλέον παραδέχεται ότι οι ανατιμήσεις δεν είναι εισαγόμενες, αλλά εγχώριες, τονίζει ο Στ. Κασσελάκης

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων για τη συγκράτηση των τιμών. Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επισημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός πλέον παραδέχεται ότι οι ανατιμήσεις δεν είναι εισαγόμενες, αλλά εγχώριες.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό για το θέμα της ακρίβειας. Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι τόσο καιρό η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη αλλά είναι δική του. Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο κατά της ακρίβειας. Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη από την Ευρώπη στο λάδι, το γάλα, το τυρί, προϊόντα που παράγονται εδώ και το βρεφικό γάλα ως 213% πιο ακριβό από την Ευρώπη, ενώ το λάδι έχει αυξηθεί κατά 212% μέσα σε 14 μήνες.

Δριμεία κριτική και από το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του. O Πρωθυπουργός να απολογηθεί αντί να ρίχνει υποκριτικά στάχτη στα μάτια των καταναλωτών, σχολίασε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας, κατηγορώντας της για αδράνεια, απουσία ελέγχων την ώρα που ο σωρευτικός πληθωρισμός είναι 25 έως 30% στα βασικά αγαθά, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ και είπε ότι δικός του στόχος είναι η χώρα να πάει σε μια άλλη κατεύθυνση με κανόνες στην αγορά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο για ψέματα του Πρωθυπουργού. «Χτυπήστε τα καρτέλ αν θέλετε να αντιμετωπίσετε την ακρίβεια».

«Πυρά» και από την Νέα Αριστερά. Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε για υποκρισία τον Πρωθυπουργό και ζήτησε να μπει πλαφόν στην τελική τιμή στα είδη πρώτης ανάγκης.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει την στρατηγική αποκήρυξης του δημοσίου χρεους στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu