Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ FED διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα την Τετάρτη σε ένα εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5%, όπως αναμενόταν. Όμως οι τιμές των μετοχών αντέδρασαν έντονα ανοδικά καθώς οι υπέυθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής έδωσαν σήμα για πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων (τρεις) το επόμενο έτος.
Ο χρηματιστηριακός δέικτης Dow Jones σημείωσε άλμα 1,4% κατά τη διάρκεια της κύριας συνεδρίασης για να κλείσει στις 37.090,24 μονάδες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο δείκτης των 30 μετοχών έκλεισε πάνω από τις 37.000 και έσπασε το προηγούμενο υψηλό κλεισίματος από τον Ιανουάριο του 2022. Ο S&P 500 πρόσθεσε 1,37%, ολοκληρώνοντας πάνω από 4.700 για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,38%. Και οι τρεις δείκτες κινήθηκαν σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων.
Τα σχόλια από τους υπέυθυνους της κεντρικής τράπεζας κινήθηκαν στο ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία προς μια ήπια προσγείωση — και ίσως θα μπορέσουν να χαλαρώσουν την νομισματική πολιτική περισσότερο από ό,τι αναμένει η αγορά το 2024. Ετσι, οι αναλυτές δικαιολόγησαν το ράλι της αγοράς τις τελευταίες έξι εβδομάδες μετά τα σχόλια του κνετρικού τραπεζίτη Τζερόμ Πάουελ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο μυστηριώδες άγαλμα του Banksy στο Λονδίνο
- Μπλόκο σε μισό τόνο υδροπονικής κάνναβης στην Ηγουμενίτσα
- Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη για την τετραήμερη εργασία: «Επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική πρόταση»
- Πληρωμές ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: 91.703.000 ευρώ 4 με 8 Μαΐου
- Anthropic: Η εταιρεία με το ελληνικό όνομα του Dario Amodei που απειλεί την αυτοκρατορία της OpenAI
- Μπλανκφέιν: «Η κρίση στις αγορές έχει καθυστερήσει»
- Κακιά Μέλισσα: Η πρώτη μικροζυθοποιία που άνοιξε στα Κύθηρα
- Formula 1: Μια Πρωτομαγιά που κανείς δε θέλει να θυμάται
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








