O κρύος χειμώνας, η μείωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου και η χρονική συγκυρία των γερμανικών εκλογών, συνέβαλαν στην απόφαση
Η Κομισιόν δεν θα προτείνει την απαγόρευση του ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην τελευταία δέσμη των κυρώσεων επειδή τα κράτη μέλη της EE εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την εξασφάλιση εναλλακτικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένων από τις HΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Πρωτίστως πρέπει να πρέπει να έχεις μια συμφωνία διαφορετικά θα μείνεις χωρίς φυσικό αέριο από την Ρωσία και χωρίς τις ΗΠΑ» δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης κατά το Reuters. Το Ιούνιο, η ΕΕ είχε απαγορεύσει τις μεταφορτώσεις ρωσικού LNG σε μια περαιτέρω δέσμη κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η Μόσχα χρησιμοποιούσε τα λιμάνια της βόρειας Ευρώπης για μεταφορτώσεις LNG από πλοίο σε πλοίο, με προορισμό την Ασία. Από τότε που ίσχυσε η απαγόρευση, περισσότερο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG παρέμενε στην ΕΕ, με ορισμένα κράτη μέλη να ζητούν πιο αυστηρούς κανόνες και συνολική απαγόρευση.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρότεινε τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων μετά την αντίδραση ορισμένων μελών της ΕΕ. Πηγές της ΕΕ ανέφεραν ότι ο κρύος χειμώνας, η μείωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου και η χρονική συγκυρία των γερμανικών εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου φρέναραν περαιτέρω την πρόταση αυτή.
«Η γενική ιδέα διατυπώθηκε από την Επιτροπή σε κατ’ ίδιαν συναντήσεις προκειμένου να βολιδοσκοπήσει προθέσεις. Προφανώς ένα ή περισσότερα μέλη (κράτη) εξέφρασαν έντονη αντίθεση ώστε η Επιτροπή να μην κρίνει σκόπιμο να προτείνει ένα τέτοιο μέτρο τώρα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- EL PACK: Προς απόσχιση του κλάδου ανακυκλωμένου χαρτιού
- Ο Θεός του ποδοσφαίρου διάλεξε τη Βραζιλία στις καθυστερήσεις
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΝΕΟΥ Δ.Σ. & ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. & ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Alpha Trust: Με ποσοστό 96,95% η Alpha Bank
- Ευρωπαϊκές αγορές: Νευρικότητα από την εύθραυστη ισορροπία ΗΠΑ – Ιράν
- Ο Τραμπ επένδυσε στην Axon και δύο εβδομάδες μετά ήρθε συμβόλαιο 220 εκατ. δολαρίων με την Υπηρεσία Μετανάστευσης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








