Γιατί η Νέα Υόρκη πέρασε και δεν... ακούμπησε
Άλλαξαν τα τελευταία χρόνια οι προτιμήσεις των Ελλήνων σε ό,τι αφορά τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, χωρίς βέβαια να υπάρχουν και σημαντικές εκπλήξεις.
Κατά όσα φανερώνει μελέτη της εταιρείας τουριστικών αναλύσεων Tourix, οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα επιλέγουν πλέον άλλους προορισμούς από την πάλαι ποτέ αγαπημένη Ρώμη τα χρόνια 2022-2024, μετά δηλαδή την πανδημία, οπότε και ξεκίνησαν εκ νέου να βγαίνουν εκτός χώρας.
Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, το Λονδίνο είναι πλέον ο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων στο εξωτερικό, ανεβαίνοντας στο Νο1 των προτιμήσεων, ενώ η Βαρκελώνη ανεβαίνει σταθερά, καθώς και το Ντουμπάι.
Την ίδια στιγμή, παραμένει σταθερά αγαπημένη για μικρές αποδράσεις η Κωνσταντινούπολη, ενώ και η Βιέννη είναι σταθερή αξία για τα ταξίδια των Ελλήνων, κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων.
Εκτός δεκάδας παραμένει η Νέα Υόρκη, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση στις αναζητήσεις ταξιδιών στις μηχανές αναζήτησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την ανάλυση των διαδικτυακών αναζητήσεων στην Google, εστιάζοντας στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών για προορισμούς εξωτερικού την τελευταία τριετία (2022-2024). Με τη χρήση προηγμένων εργαλείων ανάλυσης τάσεων, η ομάδα Data & Business Analytics της Tourix επεξεργάστηκε τα δεδομένα, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το ρεσάλτο του Ισραήλ στην Κρήτης σε πλοιάρια που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα και οι ευχαριστίες προς την ελληνική Κυβέρνηση
- Ο ΔΣΑ ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών
- Το Ιράν απειλεί με «μακρά και επώδυνα» πλήγματα εάν οι ΗΠΑ επαναλάβουν επιθέσεις
- Πρόταση προανακριτικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ο Νικόλας Φαραντούρης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν τον Απρίλιο με κέρδη 4,8%
- ΟΝΥΞ: Πτώση τζίρου 24,6% και ζημιές 4,25 εκατ. το 2025
- Όμιλος ελίν: Μείωση κερδοφορίας και τζίρου το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








