Διεθνή

Ρώμη: Τώρα μαφία και στο λάδι – Εστιατόρια στο ιστορικό κέντρο σέρβιραν χρωματισμένο σπορέλαιο για αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Οι εστιάτορες ήξεραν αφού αγόραζαν το «ελαιόλαδο μαϊμού» έναντι τριών ευρώ το λίτρο, όταν η κανονική του τιμή στη γειτονική χώρα είναι αυτή την εποχή γύρω στα εννέα ευρώ

Σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη χρησιμοποιούσαν 50 εστιατόρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κυρίως στην περιοχή του Πάνθεον, της Πιάτσα Ναβόνα και της Φοντάνα Ντι Τρέβι, αντί για αγνό παρθένο ελαιόλαδο που έγραφαν στους καταλόγους τους, σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει η αρμόδια ιταλική εισαγγελία.

Η έρευνα, την οποία πραγματοποιούν οι καραμπινιέροι, έχει επεκταθεί και στην Κάτω Ιταλία, στην Απουλία, όπου βρίσκεται ένας αδήλωτος παραγωγός ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, ευθύνεται για την εκτεταμένη νοθεία. Το «ελαιόλαδο μαϊμού» διατίθετο στα καταστήματα έναντι τριών ευρώ το λίτρο, όταν η κανονική του τιμή στη γειτονική χώρα είναι αυτή την εποχή γύρω στα εννέα ευρώ, και γι αυτό το λόγο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων γνώριζαν ότι, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για χρωματισμένο σπορέλαιο.

Τα μπουκάλια έγραφαν «αγνό παρθένο ελαιόλαδο ιταλικής παραγωγής» και με την όλη απάτη φέρεται να πωλήθηκαν δεκάδες τόνοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και σύμφωνα με την αστυνομία, στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται και η ιταλική μαφία, η οποία, με τον τρόπο αυτό, «ξεπλένει» ένα μέρος από τα παράνομα κέρδη της.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu