H πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε 5.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου
Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Αζόφ στη νότια ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, δήλωσαν αξιωματούχοι.
«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα», έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο Βασίλι Γκολούμπεφ, κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Ροστόφ που συνορεύει με την Ουκρανία.
Το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε μέσω της Telegram ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε 5.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου και πως για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες πυροσβέστες και 21 μέσα πυρόσβεσης.
Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουκρανία. Το Κίεβο έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η στοχοθέτηση ρωσικών ενεργειακών, στρατιωτικών και μεταφορικών υποδομών υπονομεύει την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.
Η πόλη Αζόφ βρίσκεται επί του ποταμού Ντον και απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από την Αζοφική Θάλασσα.
Στο μεταξύ, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνάς της κατέστρεψαν και τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως τα 10 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Από την ΕΚΤ στο ΔΝΤ η Ιζαμπέλ Σνάμπελ: Αποχωρεί στις αρχές Ιανουαρίου
- Συναγερμός στην ΕΕ για την «άλωση» Βαλκανίων (και Ελλάδας) από το αμερικανικό LNG
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Σε τροχιά ανάπτυξης με 0,7% η ισπανική οικονομία στο β’ τρίμηνο
- Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ
- INTERLIFE: Στα 20,83 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων στο α’ εξάμηνο του 2026
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Αγορά ιδίων μετοχών
- Προϋπολογισμός: Στα 49,48 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους με υπέρβαση 1,35 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








