Πολιτική

Σαμαράς: Η εποχή της μεγάλης δοκιμασίας τελειώνει

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής όπου υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού 2015, λέγοντας πως είναι σταθμός για τη χώρα, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι στο τραπέζι».

 

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι μπορεί να υπάρξει μικρή καθυστέρηση για τεχνικούς λόγους αλλά υποστήριξε ότι από την επόμενη χρονιά θα μας δοθεί μια πιστωτική γραμμή στήριξης που θα μας προφυλάσσει από διεθνείς αναταράξεις.

 

«Η επιτήρηση για τον επόμενο χρόνο σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει την αυστηρή και ασφυκτική επιτήρηση του μνημονίου» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Αν είναι ή δεν είναι το χρέος βιώσιμο ένας το αποφασίζει… οι αγορές».

 

«Το πρόβλημά μας είναι να απομακρύνουμε την πολιτική αβεβαιότητα, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την τωρινή Βουλή» είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα δήλωσε: «Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή τότε χώρα δεν θα έχει νέο Σύνταγμα ούτε το 2021».

 

«Η εποχή της μεγάλης δοκιμασίας τελειώνει και η αντιπολίτευση υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Απόψε μας απαγόρευσε ο αλαζονικός κ. Τσίπρας την ελευθερία γνώμης. Όποιος δεν ψηφίσει Προϋπολογισμό και ψηφίσει Πρόεδρο ο κ. Τσίπρας θα τον θεωρήσει εξωνημένο. Διέγραψε τη λέξη συνείδηση από τους Βουλευτές», απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε αν ο Προϋπολογισμός δεν ψηφιστεί από 180 βουλευτές να υπάρξει συνεννόηση για εθνικές εκλογές.

 

«Τέτοια βάναυση προσβολή δεν έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Οι βουλευτές κατάλαβαν τι αντιπροσωπεύετε. Οι βουλευτές δεν θα δεχθούν να τρομοκρατηθούν», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς απέρριψε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις: «Δεν είδατε ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές στις δημοσκοπήσεις;», είπε απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα.

 

Παράλληλα κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναφορά του στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό (με τους γονείς του οποίου ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί τη Δευτέρα).

«Υμνήσατε ένα απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάζνικοφ», τόνισε ο Α. Σαμαράς και ειρωνικά είπε στον Αλ. Τσίπρα: «Μπορεί με την παρέα σας να συναντηθήκατε στα κλεφτά με τον Πάπα, αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο. Ήρθε η ώρα να τα ακούσετε μαζεμένα».

close menu