Πολιτική

Σαμαράς: Οι εκλογές γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με κύριο αίτημα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό με τη φράση «Έφτασε η μεγάλη στιγμή, κύριε πρωθυπουργέ».
«Η Βουλή διαλύθηκε πρόωρα. Τις εκλογές δεν τις θέλει ο λαός. Δεν είναι απαραίτητες. Γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. Όταν όμως πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους, απαιτείται αγώνας αλήθειας και ευθύνης. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν είναι πρωτεύον τα κόμματα αλλά η πατρίδα, όταν εξαρτάται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Δίνουμε αυτόν τον αγώνα με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ.Σαμαράς.

«Εύχομαι το καλύτερο για την πατρίδα» υποστήριξε από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας.

Σημειώνεται πως κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός δεν έκανε άλλες δηλώσεις.
Με τη διάλυση της Βουλής – σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής – αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Με την εξέλιξη αυτή, θα τεθούν σε ισχύ όλοι οι περιορισμοί που αφορούν τους βουλευτές, όπως οι εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ.
Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης ενώ στις 17:00 το απόγευμα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.

close menu