Η τιμή του συμβολαίου του κακάο στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σκαρφάλωσε στα 5.001 δολάρια ανά μετρικό τόνο
Οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων του κακάο κινήθηκαν υψηλότερα και την Παρασκευή εν μέσω ανησυχιών για ελλείψεις στην προσφορά καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έχουν οδηγήσει χαμηλότερα την παραγωγή σε χώρες της Δυτικής Αφρικής.
Η τιμή του συμβολαίου του κακάο στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων τoυ Λονδίνου σκαρφάλωσε στις 4.004 λίρες ανά μετρικό τόνο, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ.
Η τιμή του συμβολαίου του κακάο στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σκαρφάλωσε στα 5.001 δολάρια ανά μετρικό τόνο, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από το 1977.
«Η διαθεσιμότητα κακάο από τη Δυτική Αφρική παραμένει περιορισμένη και αυξάνονται προβλέψεις για νέο έλλειμμα παραγωγής σε σχέση με τη ζήτηση την επόμενη χρονιά» έγραψε σε έκθεση την Παρασκευή ο Τζακ Σκόβιλ, αντιπρόεδρος της The Price Futures Group.
«Οι traders ανησυχούν για μια ακόμα χρονιά ελλιπούς παραγωγής φέτος και οι φόβοι αυτοί ενισχύθηκαν από το Ελ Νίνιο που απειλεί τις καλλιέργειες της Δυτικής Αφρικής με θερμό και ξηρό καιρό» πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Κατάρ πήρε βαθμό από την Ελβετία στις καθυστερήσεις
- «Αφεντικό» από την αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής 89 – 85 τον Παναθηναϊκό
- Ελβετία: Δημοψήφισμα – πόλωσης για περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού της χώρας
- Αλβανία: Διαμαρτυρίες για την ανέγερση και άλλου πολυτελούς θερέτρου στις ακτές της Αδριατικής
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Ισόβια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη
- Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα μετά την προειδοποίηση εκκένωσης
- Δεξαμενόπλοιο επλήγη από βλήμα στα ανοιχτά του Ομάν
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 50,4 εκατ. ευρώ από 15 έως 19 Ιουνίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








