Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια – Διάσπαρτες εστίες στο Λουτράκι

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας.

Tην εικόνα στα μέτωπα της πυρκαγιάς έδωσε σε έκτακτη ενημέρωση το πρωί της Τρίτης (18/7) ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. «Πρώτη προτεραιότητα ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και φυσικά η προστασία των κρίσιμων δημοσίων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «Στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνίδας αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάσπαρτες καύσεις 230 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα και από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο».

Στο Καπαρέλι Βοιωτίας η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, ανέφερε. Στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και έχουν κινητοποιηθεί τέσσερα ακόμη αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στα Δερβενοχώρια βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα μεσάνυχτα εκδόθηκε από το 112 δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής των Δερβενοχωρίων πλησίον του καναλιού του Μόρνου και τους ενημέρωσε για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί 140 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και υδροφόρες των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας και του Λουτρακίου έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή τους θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς, κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

close menu