Επιχειρήσεις

Σε πλειστηριασμό η βίλα – φρούριο του δολοφονημένου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα

Ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 6 Μαρτίου και η πρώτη τιμή προσφοράς είναι 1,167 εκατ. ευρώ - Επισπεύδουσα η QUANT Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.- ABS METEXELIXIS SA

Στις 7 Φεβρουαρίου ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς έπεσε νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών οι οποίο έκαψαν το σώμα του μαζί με το αυτοκίνητο του 250 μέτρα από το σπίτι του στη Μάνδρα Αττικής. Τώρα βγαίνει σε πλειστηριασμό η βίλα – φρούριο στη Μάνδρα. Ο πλειστηριασμός είναι ακόμη ενεργός.

Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός δημοσιεύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023, αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στις 28 Νοεμβρίου 2023 και παραμένει ενεργός με προγραμματισμό για τις 6 Μαρτίου 2024 και με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.167.000 ευρώ.

Ο Χρήστος Γιαλιάς είχε αρκετά χρέη για τα οποία και η έπαυλη κατέληξε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Επισπεύδουσα για το σφυρί της 6ης Μαρτίου είναι η «Qquant Master Servicer Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», η οποία ενεργεί με την ιδιότητά της ως μη δικαιούχου και μη υπόχρεου διαδίκου και ως διαχειρίστρια της «ABS Metexelixis SA» που εδρεύει στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Οι απαιτήσεις είχαν μεταβιβαστεί στην τελευταία από την Attica Bank (από τις 22-12-2017).

Εκτελεστός τίτλος είναι Διαταγή Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2022 με την απαίτηση να ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης «ρητώς επιφυλασσόμενης της επισπεύδουσας εταιρείας, για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού, τους νόμιμους τόκους αυτής ως και τα έξοδα της εκτέλεσης και του πλειστηριασμού μέχρι το τέλος αυτού και με ρητή επιφύλαξη της επισπεύδουσας για την ικανοποίηση και είσπραξη άλλων τυχόν απαιτήσεών της κατά του ιδίου οφειλέτη, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλο πλειστηριασμό», όπως σημειώνεται.

Μαζί με τη βίλα-φρούριο θα βγει στο σφυρί και η ψιλή κυριότητα σε ποσοστό 100% αποθήκης υπογείου σε ακίνητο στην Ελευσίνα Αττικής, στην οδό Παρασκευά Ηλιάδη, αρ. 10. Η αποθήκη αποτελείται από ένα χώρο επιφάνειας 79,50 τ.μ. και η τιμή πρώτης προσφοράς για την πλήρη κυριότητα έχει οριστεί σε 23.850 ευρώ, ενώ της ψιλής κυριότητας σε 20.272,50 ευρώ. Η αποθήκη περιήλθε κατά ψιλή κυριότητα στον δολοφονημένο επιχειρηματία το 2002 (με επικαρπωτές την Μαρία Γιαλιά και τον Γεώργιο Γιαλιά).

Η ταυτότητα του πλειστηριασμού

Ονοματεπώνυμο Οφειλέτη: Χρήστος Γιαλιάς (Επικαρπωτές Γιαλιά Μαρία και Γιαλιάς Γεώργιος)

Επισπεύδων: QUANT MASTER SERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. – ABS METEXELIXIS SA

Ποσό για το οποίο επισπεύδευται ο πλειστηριασμός : 100.000,00 ευρώ

Τόπος – τρόπος πλειστηριασμού: Ο πλειστηριασμός θα γίνει μέσω της πλατφόρμας www.eauction.gr

Χρόνος: Ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 6 Μαρτίου 2024 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και από ώρα 10.00 μέχρι 12.00 ενώπιον της πιστοποιημένης για διενέργεια πλειστηριασμών Συμβολαιογράφου Πειραιώς ΑΝΝΑ Ι. ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ τηλ. 2104113810.

Τιμής πρώτης προσφοράς: 1.167.000,00 ευρώ

Η βίλα – φρούριο

Πρόκειται για μια έπαυλη, αποτελούμενη από πολυτελή βίλα και στρέμματα από κήπους.

Το σπίτι θυμίζει «φρούριο», καθώς, πέρα από τον πέτρινο ψηλό φράχτη ύψους 2 μέτρων, σε κάθε γωνιά του οικοπέδου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες καταγράφουν κάθε κίνηση μέσα στο κτήμα αλλά και περιμετρικά από αυτό.

Ωστόσο, η πολυτελής έπαυλη βρίσκεται απομονωμένη στις παρυφές της πλαγιάς της Κιάφας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα σε αυτήν και ένα δεύτερο σπίτι κοντά στον οικισμό της Μάνδρας.

Πρόκειται για μια διώροφη μονοκατοικία επιφάνειας 259,44 τ.μ., με υπόγειο επιφάνειας 251,40 τ.μ. και πισίνα 136 τ.μ. , ανεγερθείσα βάσει οικοδομικής άδειας του 2008, επί οικοπέδου (αγρού με ελαιόδεντρα), επιφάνειας 7.031,05 τ.μ., που βρίσκεται επί δύο αγροτικών οδών, στη θέση Λεκανέζα στη Μάνδρα Αττικής.
Το ακίνητο απέχει περίπου 4 χλμ από το κέντρο της Μάνδρας και σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης «πρόκειται για εξαιρετικά αραιοδομημένη περιοχή, με αγροτικό χαρακτήρα (καλλιέργεια ελαιόδεντρων) και ελάχιστες κατοικίες, κυρίως με μεγάλη παλαιότητα, αλλά και ορισμένες νεόδμητες μονοκατοικίες καλής κατασκευής». Ωστόσο, όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο «αποτελεί μοναδικό ακίνητο, τόσο από άποψη μεγέθους, όσο και από άποψη πολυτέλειας»…

Σύμφωνα με την «εξωτερική-διακριτική αυτοψία» και τα δηλωθέντα στοιχεία το ακίνητο περιλαμβάνει:

-Υπόγειο επιφάνειας 251,40 τ.μ. Κατά τα σχέδια της άδειας πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο και ένα δωμάτιο με χρήση αποθήκης. Βάσει των προσκομισθέντων εγγράφων, έχει γίνει μετατροπή του υπογείου από χώρο βοηθητικής χρήσης σε χώρο κύριας χρήσης και συγκεκριμένα, αποτελείται από γυμναστήριο με χαμάμ, καθιστικό (με εστία) και κουζίνα, αίθουσα ψυχαγωγίας (home cimena και αίθουσα μπιλιάρδου), wine bar, αποθηκευτικό – βοηθητικό χώρο και w.c. Λόγω της κλίσης του εδάφους, η υπόγεια στάθμη φωτίζεται και αερίζεται κανονικά.

– Ισόγειο επιφάνειας 152,44 τ.μ. + 43,20 τ.μ.(Η/Χ) + 36,75 τ.μ. (κλειστός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου). Σύμφωνα με τα σχέδια της άδειας, αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο κουζίνας – καθιστικού, κλειστό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, ένα δωμάτιο βοηθητικής χρήσης και ένα δωμάτιο με χρήση αποθήκης. Βάσει των προσκομισθέντων εγγράφων αποτελείται από χώρο υποδοχής, κουζίνα με καθημερινό καθιστικό (με εστία), τραπεζαρία, σαλόνι (με εστία), γραφείο, ξενώνα και λουτρό.

-Ά Όροφος επιφάνειας 107 τ.μ.+ 7,50 τ.μ. (Η/Χ). Σύμφωνα με τα σχέδια της άδειας, αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και δύο master υπνοδωμάτια. Βάσει των προσκομισθέντων εγγράφων αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια (master), κουζινάκι, μικρό καθιστικό και αποθήκη.

Σημειώνεται ακόμη ότι η μετατροπή του υπογείου σε κύριο χώρο, το κλείσιμο των ημιυπαίθριων χώρων και η μετατροπή σε κύριο χώρο, η μετατροπή του κλειστού χώρου στάθμευσης σε κύριο χώρο και η δημιουργία σοφίτας, επιφανείας 19,20 τ.μ. (με χρήση υπνοδωματίου), πάνω από το αίθριο του υπνοδωματίου.
Κατόπιν αυτών οι επιφάνειες κύριων χώρων είναι: Υπόγειο 251,40 τ.μ., Ισόγειο 232,39 τ.μ. Α Όροφος 114,50 τ.μ. και Σοφίτα19,20 τ.μ. Δηλαδή συνολικά 617,49 τ.μ.

Το κτήμα και η πισίνα των 136 τ.μ.

Κατά την σχετική περιγραφή της έκθεσης πλειστηριασμού, ο περιβάλλων χώρος είναι περιφραγμένος με μανδρότοιχο ύψους περίπου 2 μέτρων, καλαίσθητα διαμορφωμένος με κήπο, λίμνες, ρυάκια, πλακοστρωμένους διαδρόμους και μικρές γέφυρες.

Έχει φυτευτεί με γκαζόν, θάμνους και διαφόρων ειδών δέντρα. Διαθέτει μικρή εκκλησία, στεγασμένο χώρο bbq, ο οποίος περιλαμβάνει πακτωμένο μαρμάρινο τραπέζι και φούρνο.
Στο κέντρο του αγροτεμαχίου έχει κατασκευαστεί πισίνα επιφάνειας 136 τ.μ. Κάτω από τον χώρο της πισίνας, υπάρχει υπόγειος χώρος, ο οποίος περιλαμβάνει δεξαμενή πετρελαίου και λέβητα. Περιμετρικά της πισίνας έχουν τοποθετηθεί διακοσμητικές πέτρες και έχουν κατασκευαστεί δύο w.c.
Το βόρειο τμήμα του ακαλύπτου οικοπέδου χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης, ο οποίος έχει πλακοστρωθεί.
Στο νότιο τμήμα του οικοπέδου υπάρχει πηγάδι με υπόγεια δεξαμενή νερού, η οποία συνδέεται με σύστημα πυρόσβεσης.
Σημειώνεται ότι για το ακίνητο υφίσταται 20ετής επαγγελματική μίσθωση, που άρχισε την 9.11.2017 και λήγει την 9.11.2037, με εκμισθώτρια την εταιρεία «Φάρμα Κατερίνα Α.Ε.», συμφερόντων του δολοφονημένου Χρήστου Γιαλιά. Με βάση τη σύμβαση που υπογράφεται από τον ίδιο, το μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 7.000 ευρώ ετησίως και καταβάλλεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο κάθε μισθωτικού έτους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu