Συλλυπητήρια από τους πολιτικούς.
Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 80 ετών, άφησε χθες η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μετά από προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος «Μαριάννα Βαρδινογιάννη».
Την προσφορά της στον άνθρωπο και ειδικά στα παιδιά, εκθείασαν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
«Ο θάνατος της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στερεί την πατρίδα μας από μια γυναίκα που ενσάρκωσε με τον πληρέστερο τρόπο την έννοια της προσφοράς στο κοινό καλό. Υπόδειγμα κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιστικής ευαισθησίας, προικισμένη με βαθύτατη ενσυναίσθηση και πνεύμα ανοιχτό στις απαιτήσεις των καιρών, εργάστηκε με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, μερίμνησε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, έσκυψε πάνω από τα προβλήματα των γυναικών, επέδειξε ανεξάντλητο ενδιαφέρον για την οικογένεια και τη μητρότητα, συνέδραμε σθεναρά στην αντιμετώπιση της φτώχειας, της ελλιπούς εκπαίδευσης, της παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Αποχαιρετούμε με σεβασμό μία μεγάλη Ελληνίδα, που ταύτισε την παρουσία της με την προσφορά στον άνθρωπο και ειδικά στα παιδιά. Γιατί η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε από τους πρωτοπόρους εκείνους οι οποίοι, στις μέρες μας, μετέτρεψαν την αποκαλούμενη «φιλανθρωπία» σε χειροπιαστό κοινωνικό έργο, πέρα απ’ την λάμψη του ονόματός της και πέρα από την οικονομική ισχύ της οικογένειάς της», τόνίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.
«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε μια ξεχωριστή διεθνής προσωπικότητα στον χώρο της φιλανθρωπίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του για το θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.
«Αποχαιρετώ με θλίψη και σεβασμό μια μεγάλη Ελληνίδα με σπουδαία προσφορά στην πατρίδα μας, τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το COSMOTE Insurance αλλάζει σε Magenta Insurance και φέρνει προσωπικό ασφαλιστή
- Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε την εμπορική συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ, μειώνοντας δασμούς σε πολλά προϊόντα «made in USA»
- ΔΟΕ: Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ είναι η κορυφαία λύση για την ενεργειακή κρίση
- Προσωρινός ανάδοχος για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων η Christofferson, Robb & Co
- Ομιλία Ανδρουλάκη στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ (LIVE)
- Αποστολάκη: Ο Άρειος Πάγος δεν εξέδωσε γνωμοδότηση προς διαβούλευση με τα funds και τους servicers
- Ραγδαία άνοδος για το ακροδεξιό κόμμα του στρατηγού Βανάτσι στην Ιταλία που αγγίζει το 5,3%
- Τουρισμός για Ολους 2026-2027 με διευρυμένα κριτήρια και έμφαση στον χειμερινό τουρισμό
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







