Διεθνή

Σε τροχιά Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου η ανθρωπότητα λόγω Πούτιν λέει ο Ζελένσκι στο BBC

Financialreport.gr

"Η Ρωσία θέλει να επιβάλει στον κόσμο έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και να αλλάξει τις ζωές που οι άνθρωποι έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους"

«Ο Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η μόνη απάντηση είναι η έντονη στρατιωτική και οικονομική πίεση για να αναγκαστεί να υποχωρήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο BBC.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε από το κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο, ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία θα νικήσει, χωρίς να υποχωρήσει από στρατηγικές περιοχές, παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες απώλειες που έχει υποστεί η Ρωσία προσπαθώντας να τις καταλάβει. Ο ίδιος περιέγραψε τον πόλεμο ως «Γ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Πιστεύω ότι ο Πούτιν τον έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Το ζήτημα είναι πόσο έδαφος θα μπορέσει να καταλάβει και πώς θα τον σταματήσουμε. Η Ρωσία θέλει να επιβάλει στον κόσμο έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και να αλλάξει τις ζωές που οι άνθρωποι έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επέμεινε ότι η εκχώρηση εδαφών στο Ντονέτσκ, το Χερσόν ή τη Ζαπορίζια δεν είναι απλώς ζήτημα γης, αλλά «εγκατάλειψης εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών», και θα διχάσει την κοινωνία. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ακόμη κι αν η Ρωσία ικανοποιηθεί προσωρινά, η σύγκρουση δεν θα σταματήσει: «Μπορεί να χρειαστεί μια ή δύο χρονιές για να ανακάμψει, αλλά μετά θα συνεχίσει».

Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι η νίκη της Ουκρανίας δεν αφορά μόνο την επιστροφή εδαφών, αλλά κυρίως την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της χώρας και της διεθνούς δικαιοσύνης: «Η επιστροφή των συνόρων του 1991 είναι νίκη, είναι δικαιοσύνη. Η νίκη της Ουκρανίας είναι η διατήρηση της ανεξαρτησίας της, και νίκη για όλο τον κόσμο είναι η επιστροφή όλων των εδαφών μας».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu