Η τιμή της μετοχής άνοιξε με άνοδο πάνω από 2%
Με σημαντική άνοδο άνοιξε η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την ανακοίνωση της μεγάλης συμφωνίας για την συνένωσης της με την Allwyn και τη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και της διασκέδασης,
Η μετοχή έφθασε να κερδίζει πάνω από 2% καταγράφοντας μέγιστη τιμή τα 20,66 ευρώ, ισοφαρίζοντας τη μέγιστη τιμή έτους που ταυτόχρονα είναι και η μέγιστη τιμή μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας το 2013 (η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2013, όταν το ΤΑΙΠΕΔ μετέφερε το 33% στην Emma Delta).
Στις 11:08 η τιμή της μετοχής βρίσκεται στα 20,54 ευρώ διατηρώντας κέρδη άνω του 2%, βοηθώντας καο τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να έχει θετικό πρόσημο (+0,34% στις 2.117,33 μονάδες).
Φαίνεται πως η ανακοίνωση της συνένωσης Allwyn-ΟΠΑΠ, που δημιουργεί έναν από τους μεγαλύτερους εισηγμένους ομίλους τυχερών παιγνίων παγκοσμίως και προβλέπει ισχυρό μέρισμα/διανομές, ενίσχυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η συναλλαγή δημιουργεί μία ενιαία εταιρεία, με αποτίμηση €16 δισ. Ενώνει δύο μεγάλους παίκτες στα τυχερά παιχνίδια και τη διασκέδαση, δημιουργώντας τον 2ο μεγαλύτερο εισηγμένο όμιλο παγκοσμίως στον κλάδο, με ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη, ΗΠΑ και άλλες αγορές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια
- Lili Drogerie: Τρία νέα σημεία μέσα στον Σεπτέμβριο
- ΙΕΝΕ: Σταθερός εξαγωγέας ρεύματος η Ελλάδα με ρεκόρ στο LNG και στροφή στην αποθήκευση
- Στεφανία Δήμα: Νέα Payroll Manager στην Κarenta AE
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Πρόσκληση για την Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων 6μήνου 2026 σε αναλυτές με Τηλεδιάσκεψη
- Αισιόδοξοι στην AirAsia παρά τις πιέσεις από τις τιμές των καυσίμων
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - E.IN.S. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









