Η CENTCOM ανακοίνωσε την καταστροφή δεκάδων στρατιωτικών υποδομών των Φρουρών της Επανάστασης ως απάντηση στις πυραυλικές επιθέσεις κατά αμερικανικού προσωπικού
Σε ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιδρομές κατά ιρανικών στόχων προχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε η CENTCOM.
Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, το «σφοδρό κύμα» των πληγμάτων ολοκληρώθηκε στις 22:00 (ώρα Ανατολικής Ακτής) και αποτελεί ευθεία απάντηση στις πρόσφατες απόπειρες πυραυλικών επιθέσεων εναντίον του αμερικανικού προσωπικού στη Μέση Ανατολή.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αμερικανικά μέσα έπληξαν δεκάδες στόχους των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), μεταξύ των οποίων κέντρα στρατιωτικής διοίκησης, εγκαταστάσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, παράκτιες εγκαταστάσεις επιτήρησης και άμυνας, καθώς και ναυτικές υποδομές.
Η CENTCOM ανέφερε ότι στόχος των επιχειρήσεων ήταν η περαιτέρω μείωση των απειλών που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, προέρχονται από το Ιράν και τις συμμαχικές του οργανώσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων, της εμπορικής ναυσιπλοΐας και των χωρών του Περσικού Κόλπου.
Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση, οι δυνάμεις των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης εκτόξευσαν πολλαπλούς βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν σε μια απόπειρα αιφνιδιαστικής επίθεσης κατά αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή. Η CENTCOM υποστηρίζει ότι όλοι οι ιρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.
Περισσότεροι από 50.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή αναπτυγμένοι στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τις αμερικανικές δυνάμεις να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.
— U.S. Central Command (@CENTCOM) July 30, 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 3,75%-4% με δύο διαφωνίες. Το βλέμμα στον Δεκέμβριο
- Φυσικό αέριο: Έσπασε το φράγμα των 100 ευρώ στο TTF
- Προς συμφωνία Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Καναδά για κρίσιμες πρώτες ύλες
- Eurovision 2027: 36 χώρες είπαν το «ναι», σε εκκρεμότητα η συμμετοχή Ισπανίας και Σλοβενίας
- Ισραήλ: Εκλογικό αδιέξοδο με Νετανιάχου και Άιζενκοτ. Χωρίς αυτοδυναμία τα δύο στρατόπεδα
- Ισπανία: Τουλάχιστον 68 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας. Δεκάδες τραυματίες
- Προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες, αλλά χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές του Ισραήλ. Ρυθμιστές οι αραβικοί σχηματισμοί
- Τραγωδία στην Ισπανία: Δεκάδες νεκροί από τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








