Η αύξηση της επιβατικής κίνησης του εσωτερικού άγγιξε το 5%, ενώ η αντίστοιχη κίνηση του εξωτερικού έφτασε στο 42,5%
Ισχυρή ανάπτυξη σημείωσε η SKY express το α΄ τρίμηνο του 2024, καταγράφοντας συνολική αύξηση επιβατικής κίνησης 15% σε σχέση με το αντίστοιχο α΄ τρίμηνο του 2023. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης του εσωτερικού άγγιξε το 5%, ενώ η αντίστοιχη κίνηση του εξωτερικού έφτασε στο 42,5%.
Ιδιαίτερα ενισχυμένο παρουσιάζεται το πτητικό έργο της SKY express, με τoν αριθμό των πτήσεων να σημειώνει αύξηση 7%. Η ισχυρή ανάπτυξη όλων των παραπάνω δεικτών οδήγησε σε σημαντική αύξηση των εσόδων της εταιρείας φτάνοντας στο 26%.
Ενίσχυση δρομολογίων
H SKY express συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της το 2024 με αύξηση συχνότητας δρομολογίων σημαντικών ευρωπαϊκών προορισμών που αγγίζει το 26%. Ειδικότερα, ενισχύονται τα δρομολόγια από Αθήνα προς Ρώμη, Μιλάνο και Μόναχο, καθώς και τα δρομολόγια από το Ηράκλειο της Κρήτης προς το Παρίσι. Επίσης, στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας προστίθενται νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Βαρσοβία, όπως επίσης από τη Ρόδο προς το Παρίσι, και από το Ηράκλειο προς τη Λάρνακα.

Περαιτέρω ανάπτυξη θερινού πτητικού προγράμματος
Το διεθνές πτητικό πρόγραμμα τακτικών πτήσεων της εταιρείας έχει ενισχυθεί περαιτέρω καθώς οι προορισμοί εξωτερικού έχουν φτάσει τους 15, ενώ προστίθενται περισσότερες από 3.000 πτήσεις charter από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους tour operators.
Αύξηση θέσεων
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση στις προσφερόμενες -συνολικά- θέσεις θα ξεπεράσει το 10%. Ειδικά για τους δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Επτάνησα, η εταιρεία ενισχύει το εγχώριο τουριστικό προϊόν προσφέροντας παραπάνω θέσεις, μια αύξηση που αγγίζει το 11%.
Σημειώνεται ότι η BLISS, η Business Class της SKY express, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό και ελληνικό κοινό τον Ιούλιο του 2023, έχει υποδεχθεί ήδη περισσότερους από 11.000 επιβάτες και αναμένεται να καταγράψει σημαντικές επιδόσεις για το υπόλοιπο του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nations League: Sold out στο Πανθεσσαλικό για τη μάχη της Εθνικής με τη Σερβία (16/11)
- Πτώση της στερλίνας εν μέσω διεθνούς αναταραχής στις αγορές
- Επαγγελματικές μισθώσεις: Πρόταση του ΕΣΑ για 6+3 χρόνια και υποχρεωτική τριετή παράταση
- Aλμα άνω του 12% για τη μετοχή της Airbnb στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Παρασκευής
- Ισπανία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για απάτη με κονδύλια στη γραμμή του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος
- Πτώση πωλήσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανακοίνωσε η IKEA
- Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης το TikTok για τους αλγόριθμους εθισμού
- Σταδιακό φινάλε για το Cybertruck της Tesla με στροφή της παραγωγής προς το αυτόνομο Cybercab
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








