Για εξονυχιστικούς ελέγχους στο νησί κάνει λόγο ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Στο στόχαστρο και όσοι προέβησαν σε νομιμοποιήσεις έπειτα από πορίσματα των ελεγκτών
Σε δήλωση προέβη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή το περιστατικό στη Μύκονο, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα (και αναζητείται ένα τρίτο), επειδή παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις των κλιμακίων του ΥΠΕΝ και των αξιωματούχων της ελληνικής αστυνομίας στους ελέγχους που διενεργούσαν για την αυθαίρετη δόμηση στο νησί.
Όπως τονίζει ο κ. Σκυλακάκης, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτο ρυθμό, ενώ θα είναι εξονυχιστικοί σε όσους έκαναν παράνομη υπαγωγή για να γλυτώσουν τις συνέπειες του νόμου.
Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ως εξής:
«Η παρακολούθηση και καταγραφή των επιθεωρητών περιβάλλοντος και η ενημέρωση τρίτων για τις κινήσεις τους, αποδεικνύει ότι “η αυθαιρεσία της βουλιμίας” στη Μύκονο είναι οργανωμένη και αδίστακτη. Κάνουν λάθος, όμως, να νομίζουν ότι μπορούν να περιφρονούν τους νόμους.
Η αυθαιρεσία στη Μύκονο θα ελεγχθεί, ιδίως αυτή που αφορά όλους όσοι λάμβαναν μηνύματα για τους ελέγχους των επιθεωρητών περιβάλλοντος και όχι μόνο.
Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι παρατηρείται ένα κύμα πιθανώς παράνομων υπαγωγών των αυθαιρέτων που έχουμε, ήδη, εντοπίσει, να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι έχει, ήδη, ετοιμαστεί και πρόκειται να ψηφιστεί διάταξη, με την οποία ο έλεγχος αυτών των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων θα υπάρχει ως συντρέχουσα αρμοδιότητα και κεντρικά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Και οι συγκεκριμένοι που ελέγχθηκαν από τους επιθεωρητές και στη συνέχεια έκαναν παράνομη υπαγωγή για να γλυτώσουν τις συνέπειες του νόμου, θα υποστούν εξονυχιστικούς ελέγχους των διαδικασιών νομιμοποίησης, με βάση όλα τα πραγματικά περιστατικά που μπορεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να διαπιστώσει (π.χ. δορυφορικές φωτογραφίες του 2011)».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nερό Arrena: Μετά το virality ανοίγει την πόρτα στη Horeca και τη δύσκολη αγορά της Κρήτης
- Δώρον Γης: Το τυροπιτάρι από τη Μάνδρα οκταπλασίασε έσοδα και στοχεύει εξαγωγές
- Ρωσικό drone χτύπησε λεωφορείο εργατών στην Ουκρανία με 12 νεκρούς
- Ινδία: Φοροαπαλλαγή για 20 χρόνια σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν Data Centers
- «Μελάνια»: Αν και οι κριτικοί την χαρακτήρισαν «ταινία – προπαγάνδα», έκανε 7 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα
- Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο
- Μπάσκετ: Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό μετά από παράταση – Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου
- Στους 41 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κρανς Μοντάνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









