Σε απόγνωση για τις καταστροφές στα ροδάκινα από το χαλάζι
Για μία ακόμη φορά ο Βελβεντός Κοζάνης, χτυπήθηκε από το χαλάζι, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στη ροδακινοπαραγωγή, ενώ επλήγησαν και τα ελαιόδεντρα.
Για μία ακόμη φορά η περιοχή χτυπήθηκε ανελέητα, όπως περιγράφουν κάτοικοι και αγρότες της περιοχής, που κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Το χαλάζι που έπεφτε για 15 περίπου λεπτά με σφοδρότητα, σε συνδυασμό με τη βροχή και τον αέρα, έπληξε κυρίως τους ροδακινοπαραγωγούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για ολική καταστροφή.
Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Τζουρά, πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, πρόκειται για ένα τόσο έντονο φαινόμενο που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός ότι αποκόπηκαν κομμάτια από τα δέντρα.
“Πετάμε τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζουράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αίγυπτος: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα 20/10 το συνοριακό πέρασμα της Ράφα
- Super League: Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας – Στο γήπεδο βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και κράνη
- Τέλος ο Ποστέκογλου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ
- MacBook Pro: Με οθόνη αφής και τεχνολογία OLED την επόμενη χρονιά
- Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στις 19/10 στη χώρα
- Ιταλία: Η DBRS την αναβάθμισε στο υψηλότερο της επίπεδο από το 2018
- Υεμένη: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Καμερούν επλήγη από βλήμα
- Bloomberg: Η ΕΕ έχει επιτέλους ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την βιομηχανία ΗΠΑ – Κίνας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις