Τα μικτά κέρδη παρουσίασαν μείωση και διαμορφώθηκαν σε 2,2 εκατ. έναντι 7,3 εκατ. το 2021
Μείωση εσόδων 16,1% σημείωσε, το 2022, ο κύκλος εργασιών της SPEEDEX του ομίλου Σφακιανάκη, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 37,9 εκατ. έναντι 45,2 εκατ. το 2021.
Αντίστοιχα, τα μικτά κέρδη παρουσίασαν μείωση και διαμορφώθηκαν σε 2,2 εκατ. έναντι 7,3 εκατ. το 2021.
Οι ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 2,0 εκατ. έναντι κερδών 2,7 εκατ. την προηγούμενη χρήση. Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημίες 3,8 εκατ. έναντι κερδών 1,0 εκατ. τη χρήση του 2021.
Για το 2022, τον Ιούλιο η εταιρεία προχώρησε σε πληρωμή 0,5 εκατ. από το συναφθέν «Ομολογιακό Δάνειο».
Επίσης, συνεχίστηκε το έργο υλοποίησης του νέου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο καλύπτει τις οικονομικές και εμπορικές λειτουργίες και τα στάδια της ταχυμεταφοράς.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρουσία των καταστημάτων SPEEDEX εκτείνεται πλέον σε όλες τις πρωτεύουσες νομών και όλες τις άλλες κύριες πόλεις της επαρχίας. Η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων για την διευκόλυνση των πελατών/ καταναλωτών, τόσο μέσω νέων σημείων εξυπηρέτησης, όσο και μέσω της επιλογής νέων συνεργατών.
«Η ανάπτυξη του κλάδου των ταχυμεταφορών συνδέεται με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο εμφανίζει τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, όπου εμφανίζει ακόμα σημαντικά περιθώρια περαιτέρω διείσδυσης. Η SPEEDEX θα επιδιώξει την αξιοποίηση της τάσης της αγοράς», αναφέρεται για τους στόχους του 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Επιτροπή Εμπορίου δεν κατέληξε σε κοινή θέση για την συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








