Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο ΕΕΑ-ΓΣΕΒΕΕ: «Τα ολιγοπώλια και οι κρατικές ατολμίες υπονομεύουν το δικό σας "ελληνικό όνειρο" - Τι προτείνει για τα χρέη μικρομεσαίων επιχειρήσεων»
«Κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη. Δυστυχώς, τα ολιγοπώλια, οι τράπεζες, οι διαχρονικές ιδεοληψίες και κρατικές ατολμίες υπονομεύουν το δικό σας “ελληνικό όνειρο”. Για να σταματήσει αυτό, πρέπει να θεσπίσουμε κανόνες».
Αυτό σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μιλώντας σήμερα από το βήμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ΓΣΕΒΕΕ.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως, «την προσεχή πενταετία, η Ελλάδα θα διαχειριστεί περισσότερα από 60 δισ. ευρώ και ο σημερινός σχεδιασμός έχει θέσει στο περιθώριο τις μικρές επιχειρήσεις, αναπαράγοντας παθογένειες χωρίς θεραπεία».
Όπως σημείωσε: «Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας σύντομα θα αναγκαστούν να αλλάξουν και θα βρούμε χώρο για να κάνετε πραγματικότητα το δικό σας “ελληνικό όνειρο”. Τι να τους κάνετε τους πολιτικούς αν λειτουργούν ως εντολοδόχοι των μεγάλων που σας θέλουν μικρούς;».
Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ των προτάσεων που επεξεργάζεται, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι:
- η ανάγκη προώθησης της ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης των δανειακών χαρτοφυλακίων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών, με μελέτες βιωσιμότητας,
- ειδική ποσόστωση κρατικά εγγυημένης πρόσβασης στις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών, για τις επιχειρήσεις που προωθούν την καινοτομία ή/και παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας,
- ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα των χρεών προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με γενναίες διαγραφές χρεών χωρίς αστερίσκους και ολοκληρωτική άρση των κατασχέσεων των επαγγελματικών λογαριασμών για τα ποσά που αφορούν στην επιχειρηματική λειτουργία,
- διασύνδεση των σχολών πληροφορικής των δημόσιων Πανεπιστημίων και των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, δημιουργώντας συμπράξεις μεταφοράς δωρεάν τεχνογνωσίας και ψηφιακής εργαλειοθήκης στις μικρές επιχειρήσεις και, επιπλέον,
- να προχωρήσει η διασύνδεση των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων με μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού που προμηθεύουν το κράτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Πληθωρισμός και πετρέλαιο πιέζουν τους δείκτες
- Τουρισμός: Οι Γερμανοί φέτος το καλοκαίρι «θα κάτσουν σπίτι»
- Το Ιράν «μεγαλώνει» τα Στενά του Ορμούζ και ανεβάζει την ένταση στον Κόλπο
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 13 – 05 – 2026
- Ο Λεκορνί ζητά ευρωπαϊκό συντονισμό για τον χανταϊό
- ΗΠΑ: Η τιμή της βενζίνης «πάτησε γκάζι» στον πληθωρισμό – Στο 3,8% τον Απρίλιο
- Πέθανε ο συνιδρυτής των Toi&Moi, Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος
- «Πράσινη θωράκιση» για Natura σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








