Στα 146 ευρώ η μεγαβατώρα υποχώρησε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.
«Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Νοεμβρίου στον κόμβο TTF στην Ολλανδία μειώθηκε στα 146 ευρώ , καταγράφοντας μια πτώση κατά 6,5% από την έναρξη της συνεδρίασης» τόνισε εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου του Άμστερνταμ.
Η υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου αποδίδεται στο γεγονός ότι τα αποθέματα στις ευρωπαϊκές υπόγειες αποθήκες φυσικού αερίου (UGS) πλησιάζουν στο μέγιστο – τώρα έχουν ήδη φτάσει σχεδόν στο 91% συνολικά.
Οι χώρες μέλη της ΕΕ είχαν δεσμευτεί να γεμίσουν τις εγκαταστάσεις UGS κατά τουλάχιστον 80% έως το χειμώνα 2022-2023 και κατά 90% σε όλες τις επόμενες χειμερινές περιόδους.
Είναι σημαντικό επίσης ότι το ποσοστό της παραγωγής αιολικής ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή έχει αυξηθεί σημαντικά – σε περίπου 13,5% τον Σεπτέμβριο και πάνω από 20% από τις αρχές Οκτωβρίου. Η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας οδηγεί σε λιγότερη χρήση φυσικού αερίου για τις ανάγκες των νοικοκυριών και της βιομηχανίας, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τα αποθέματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πολάκης: Αυτή είναι η μεγάλη ληστεία στα καύσιμα, η βενζίνη θα μπορούσε να είναι στα 1,20 ευρώ
- Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαγγελματική ασφάλιση
- Στις ράγες της Καλαμαριάς το Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσία του πρωθυπουργού
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Έξι μήνες πολέμου με το Ιράν: Οι στόχοι αλλάζουν, ο λογαριασμός μεγαλώνει
- Allwyn: Αλμα 27% στα καθαρά έσοδα και 29% στο EBITDA το β’ τρίμηνο
- Χρυσό deal 12,9 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Hugging Face από την Nvidia
- Αποχώρισε ο Αλέξανδρος Βαμβακάς από την Dardanel Καλλιμάνης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








