Τα 700 εκατ. ευρώ προσεγγίζουν οι συνολικές αποζημιώσεις που κατέβαλε η ασφαλιστική αγορά το 2013 για τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σχετικά με την ασφάλιση αυτοκινήτου 2013 η παραγωγή ασφαλίστρων το 2013 ανήλθε σε 1,44 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 7,8% σε σχέση με το 2012 και αποτελώντας το 35,9% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΑΕΕ αναφέρεται πως ασφάλιση αυτοκινήτου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους δραστηριοποίησης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και ασκείται από 31 ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ Δ. Ζορμπάς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε πως η μείωση των κυκλοφορούντων οχημάτων οδήγησε σε ελαφρά κάμψη της συχνότητας ζημιών που αντιμετώπισαν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις το 2013 (από 6,94% το 2012 σε 6,20% το 2013).
Σημείωσε ωστόσο πως η πορεία των δεικτών του κλάδου όπως η μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε στο δείκτη ζημιών της ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων, από 47,1% το 2012 σε 60% το 2013, προβληματίζει την ασφαλιστική αγορά για το μέλλον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η OpenAI σχεδιάζει desktop super εφαρμογή που ενώνει ChatGPT, Codex και browser
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση
- Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται ξανά τα ενσύρματα ακουστικά λόγω των νέων τάσεων
- Πρώτη χώρα η Ελλάδα που εφαρμόζει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας
- Σε θέση μάχης στην Αραβική Θάλασσα βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο
- Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται πλέον οι 36 κατηγορούμενοι για τα Τέμπη
- Ελεύθερος ο Ιάπωνας δημοσιογράφος που κρατούνταν στο Ιράν από το 2025
- Στη δεύτερη θέση ο Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με άλμα στα 6,05μ.
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








