Πολιτική

Σταμάτης: Αντιδημοκρατικός ο κώδικας δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον κώδικα δεοντολογία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  εξαπολύει ο Υπουργός Επικρατείας.
Ο Δημήτρης Σταμάτης επικαλείται το Σύνταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 60 αναφέροντας ότι:

«α. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

β. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται».

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  οι βουλευτές που θα εκλεγούν στη νέα Βουλή «δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους» καθώς και ότι «η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος», που «μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών οργάνων».

Ο Δημήτρης Σταμάτης επικαλείται τα επίμαχα σημεία στον κώδικά δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο καλούνται να υπογράψουν όλοι οι υποψήφιοι και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η «απόφαση αυτή της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, φαλκιδεύει την ψήφο των πολιτών και ακυρώνει την ελευθερία έκφρασης των αντιπροσώπων τους στη Βουλή».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu