Τράπεζες

Στεγαστικό δάνειο από Eurobank με επιτόκιο 1% για ακρίτες (όχι όλους) με τρία παιδιά και άνω

Η Ελλάδα σε μία φωτογραφία: Στη μέση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Eurobank, Φωκίων Καραβίας και αριστερά ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου [και η πίσω σειρά έχει ενδιαφέρον πολιτικό]

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν και όλα τα εισοδηματικά και γενικά πιστωτικά κριτήρια που ζητάει μια τράπεζα για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου - Δεν είναι «δωρεάν» και θα πρέπει να αποπληρωθεί το δάνειο

Την έναρξη διάθεσης του νέου στεγαστικού δανείου ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, στην τοποθέτησή του σε συνέδριο με θέμα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ 2024 – ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, που διοργάνωσε ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το δάνειο όπως ανακοινώθηκε θα χορηγείται σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά και διαμένουν μόνιμα στις ακριτικές περιοχές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Finacial Report που επικοινώνησε με την τράπεζα Eurobank, τα δάνεια θα δοθούν σε περιοχές του Έβρου, του νοτίου και του βορείου Αιγαίου.

Στο συνέδριο δεν έγινε αναφορά στο πόσες οικογένειες διαμένουν μόνιμα στις ακριτικές περιοχές και ταυτόχρονα έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά.

Επίσης δεν έγινε αναφορά στα εισοδηματικά ή άλλα πιστωτικά κριτήρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα ισχύουν κανονικά εισοδηματικά και γενικά πιστωτικά κριτήρια όπως ισχύουν σε όλα τα στεγαστικά δάνεια. Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες που έχουν άλλα δάνεια και πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν χρηματοδότηση για το 80% της αξίας του ακινήτου και όχι για το 90%, όπως οι υπόλοιποι.

Κατά τα λοιπά σύμφωνα με αυτά που ανακοινώθηκαν το νέο στεγαστικό δάνειο της Eurobank, παρέχεται με τους εξής όρους:

  • Σταθερό επιτόκιο 1,00% για όλη τη διάρκεια του δανείου.
  • Διάρκεια έως 40 έτη.
  • Χρηματοδότηση έως το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου για δανειολήπτες που δεν έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο. Η χρηματοδότηση αφορά σε αγορά, ανέγερση, επισκευή/ανακαίνιση Α’ / Κύριας Κατοικίας για οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά, μόνιμους κατοίκους στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) του Προγράμματος και συγκεκριμένα: Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου έως και το Καστελόριζο.
  • Σε περιπτώσεις ανέγερσης και επισκευής/ανακαίνισης η χρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει έως το 100% του κόστους εργασιών.
  • Οι δικαιούχοι θα επωφελούνται και από δωρεάν έξοδα τεχνικού και νομικού ελέγχου / έγκρισης δανείου.
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νέα

close menu