Το αίτημα της Ελλάδας είχε διατυπωθεί προς τις ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο - Κύριος ανάδοχος θα είναι η Sikorsky, η οποία ανήκει στην Lockheed Martin
Την πιθανή πώληση 35 ελικοπτέρων Black Ηawk καθώς και συναφούς πολεμικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, ύψους περίπου 1,95 δισ. δολαρίων, ενέκρινε το Στείτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, κύριος ανάδοχος θα είναι η Sikorsky, η οποία ανήκει στην Lockheed Martin.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η πώληση «θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη».
Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την Παρασκευή την απαιτούμενη πιστοποίηση, ειδοποιώντας επίσημα το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση.
Το αίτημα της Ελλάδας είχε διατυπωθεί προς τις ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο και αφορά την προμήθεια έως 49 ελικοπτέρων Black Hawk.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, τα BlackHawk θα αποτελούν τον βασικό τύπο ελικοπτέρου Ειδικών Επιχειρήσεων αφού μπορούν φέρουν βαρύ οπλισμό όπως πολυβόλα, ρουκέτες και πυραύλους Hellfire.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, να επιτύχουν μία ομοιοτυπία στα πτητικά τους μέσα, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 18 διαφορετικοί τύποι ελικοπτέρων σε στρατό, αεροπορία, ναυτικό και σώματα ασφαλείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα 110 κρούσματα και εννέα οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα
- Στοά Πατησίων: Το Ίδρυμα Ωνάση βάζει ξανά ζωή στο ιστορικό πέρασμα της Αθήνας
- IPO-μαμούθ από την Anthropic με στόχο τα 2 τρισ. δολάρια
- Μάχη με τον χρόνο στα συντρίμμια της Κολομβίας για τον εντοπισμό επιζώντων
- Πότε ξεκινά η καταβολή για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026
- Από τη Dubai Chocolate στα Dubai perfumes: Το trend του Τik Tok που φρέσκαρε την αγορά
- Στο «κόκκινο» η μισή χώρα λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς
- ΤΕΧΑΝ: Απεργία και συγκέντρωση στις 18 Αυγούστου στη Δάφνη για απολύσεις και δεδουλευμένα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







