Το αίτημα της Ελλάδας είχε διατυπωθεί προς τις ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο - Κύριος ανάδοχος θα είναι η Sikorsky, η οποία ανήκει στην Lockheed Martin
Την πιθανή πώληση 35 ελικοπτέρων Black Ηawk καθώς και συναφούς πολεμικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, ύψους περίπου 1,95 δισ. δολαρίων, ενέκρινε το Στείτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, κύριος ανάδοχος θα είναι η Sikorsky, η οποία ανήκει στην Lockheed Martin.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η πώληση «θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη».
Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την Παρασκευή την απαιτούμενη πιστοποίηση, ειδοποιώντας επίσημα το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση.
Το αίτημα της Ελλάδας είχε διατυπωθεί προς τις ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο και αφορά την προμήθεια έως 49 ελικοπτέρων Black Hawk.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, τα BlackHawk θα αποτελούν τον βασικό τύπο ελικοπτέρου Ειδικών Επιχειρήσεων αφού μπορούν φέρουν βαρύ οπλισμό όπως πολυβόλα, ρουκέτες και πυραύλους Hellfire.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, να επιτύχουν μία ομοιοτυπία στα πτητικά τους μέσα, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 18 διαφορετικοί τύποι ελικοπτέρων σε στρατό, αεροπορία, ναυτικό και σώματα ασφαλείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ookla: Hawaiian Airlines και Qatar Airways στην κορυφή στις ταχύτητες διαδικτύου χάρη στη Starlink
- Οι μέτοχοι της ΕΧΑΕ ζητούν περισσότερα από το Euronext
- Μιχαηλίδου: 1.000 νέες κατοικίες σε συνεργασία του κράτους με τους δήμους
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κατατέθηκε πρόταση μομφής σε βάρος της – Την Πέμπτη 10/07 η ψηφοφορία
- Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αύξηση 5% στις διεθνείς αφίξεις τον Ιούνιο
- Κίνα: Αύξηση 5,2% κατέγραψαν τα συνολικά κέρδη της ψηφιακής οικονομίας
- Ξανά ζημιές για το Μακεδονία TV, του ομίλου Ant1
- Κίνηση στους δρόμους: Ταλαιπωρία στον Κηφισό, στο “κόκκινο” το λιμάνι του Πειραιά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις