Πολιτική

Στη Βουλή φέρνουν το ενδέχομενο μετάθεσης των επιμελητηριακών εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με δύο ξεχωριστές ερωτήσεις ζητούν να μάθουν εάν ευσταθούν οι πληροφορίες περί τρίτης αναβολής.

Στη Βουλή φέρνουν το θέμα της ενδεχόμενης αναβολής των επιμελητηριακών εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με δύο ξεχωριστές Ερωτήσεις που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωσταντίνο Σκρέκα.

Οι εκλογές στα 59 επιμελητήρια της χώρας έχουν προγραμματισθεί για τις 2-3-4 Δεκεμβρίου 2023 και έχει ολοκληρωθεί η αναγκαία προετοιμασία όπως η συγκρότηση των εκλογικών επιτροπών.

Όμως υπάρχει παρασκηνιακή κίνηση της κυβέρνησης να δρομολογήσει νέα μετάθεση των εκλογών. Οι εκλογές στα επιμελητήρια έχουν αναβληθεί ήδη δύο φορές το 2021 και το 2022 ενώ κατά την συζήτηση της Κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη δεύτερη αναβολή με απόφαση της Βουλής (Ν. 4926 ΦΕΚ Α’ 82/20-04-2022, Μέρος Ι’, Κεφάλαιο Β’ Άρθρο 122), ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωνε με απόλυτο τρόπο, ότι οι εκλογές των επιμελητηρίων θα διεξαχθούν στην ώρα τους.

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, 28 πρόεδροι και στελέχη των επιμελητηρίων έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, διαπιστώνοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να μεταθέσει τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας «πραξικοπιματική» αυτή την κίνηση.

Την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν 16 βουλευτές.

Την Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν πέντε βουλευτές 

close menu