Διότι δεν έχει γίνει καμία αποτίμηση και αξιολόγηση της προηγούμενης σύμβασης!!!
Στην Ολομέλεια εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχει προκαλέσει τεράστιες πολιτικές και όχι μόνο αντιδράσεις καθώς αφορά τοποποίηση της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με τη Hellenic Train δίχως να έχει γίνει αποτίμηση και αξιολό΄γηση της προηγούμενης σύμβασης.
Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία με την θετική ψήφο της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και η Νίκη επιφυλάχθηκαν για την τελική τους τοποθέτηση σήμερα στην Ολομέλεια, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας το καταψήφισαν.
Στο σχέδιο νόμου, επίσης έχει κατατεθεί και μια υπουργική τροπολογία με διατάξεις σχετικά με την αναμόρφωση του καθεστώτος και λειτουργίας των δημόσιων υπεραστικών και αστικών οδικών επιβατικών μεταφορών, την παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2027 της προθεσμίας περί λήψης έκτακτων μέτρων για την διασφάλιση της συνεχούς παροχής των δημοσίων επιβατικών μεταφορών, την την χρηματοδότηση έργου του δικτύου καμερών καταγραφής παραβάσεων του ΚΟΚ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέμπτο μπαμ από Παναθηναϊκό: Στα πράσινα και ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Τραγωδία στα πύρινα μέτωπα: Τρεις νεκροί πυροσβέστες σε Κρήτη και Πελοπόννησο
- Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές με φόντο τη Μέση Ανατολή – Εξαίρεση το Λονδίνο
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Φωτιά στο Ρέθυμνο με δύο πυροσβέστες νεκρούς – Εκκενώσεις χωριών, απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης – Κι άλλος στο Γύθειο
- Εκρήξεις στο λιμάνι της Νταμιέτα στην Αίγυπτο – Πληροφορίες για επίθεση με drone
- Στο Υπουργικό η στρατηγική για τα ύδατα, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τα σχέδια για την πυρηνική ενέργεια
- Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2026-2030 το ThessINTEC με χρηματοδότηση 30,3 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









