Ο Αμερικανός Πάπας θα φτάσει στον Λίβανο την Κυριακή για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του
Στην Τουρκία βρίσκεται ο πάπας Λέων στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ενθρόνησή του.
Η επίσκεψη εκπληρώνει τα σχέδια του αείμνηστου πάπα Φραγκίσκου να σηματοδοτήσει μια σημαντική επέτειο της Ορθοδοξίας και να φέρει ένα μήνυμα ειρήνης στην περιοχή σε μια κρίσιμη στιγμή για τις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία και την άμβλυνση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
Στην Άγκυρα, ο ποντίφικας θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τριήμερες οικουμενικές και διαθρησκευτικές συναντήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Λίβανο του από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.
Ο κύριος λόγος που ο πάπας Λέων ταξίδεψε στην Τουρκία είναι για να σηματοδοτήσει την επέτειο για τα 1700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, της πρώτης οικουμενικής συνόδου του Χριστιανισμού.
Το 325 μ.Χ., η σύνοδος διατύπωσε την πρώτη έκδοση του Συμβόλου της Νίκαιας, μιας δήλωσης πίστης που εκατομμύρια Χριστιανοί εξακολουθούν να απαγγέλλουν κάθε Κυριακή.
Για το Βατικανό, ο Λίβανος και η παράδοσή του σε θρησκευτική ανοχή στη Μέση Ανατολή αποτελούν προπύργιο για τους Χριστιανούς στην περιοχή, ακόμη περισσότερο μετά από χρόνια συγκρούσεων και πολέμων που έχουν συρρικνώσει τις χριστιανικές κοινότητες που χρονολογούνται από την εποχή των Αποστόλων.
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ έφτασε στην Τουρκία με πτήση τσάρτερ της ITA. Το Airbus A320 neo προσγειώθηκε πρώτα στην Άγκυρα . Η παπική αντιπροσωπεία, με περίπου 80 διεθνείς δημοσιογράφους, στη συνέχεια θα πετάξει για την Κωνσταντινούπολη για τρεις ημέρες οικουμενικών και διαθρησκευτικών δραστηριοτήτων.
Ο Αμερικανός Πάπας θα φτάσει στον Λίβανο την Κυριακή για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του.
Η Πέμπτη είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τουλάχιστον δύο δημοσιογράφοι έχουν φέρει στην πτήση προς την Άγκυρα κολοκυθόπιτες με την ελπίδα να τις μοιραστούν με τον Πάπα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καφούνης (ΕΣΕΕ): Στο λιανικό εμπόριο λείπουν τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ τζίρου για το δ΄τρίμηνο
- Europa – Conference League: Ρεαλιστικές οι ελπίδες της οκτάδας για ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ
- Ευρωζώνη: Στα 7 τρισ. ευρώ τα δάνεια στα νοικοκυριά τον Οκτώβριο Η μεγαλύτερη άνοδο της διετίας
- Πανελλαδικές 2026: Ξεκινούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου οι αιτήσεις
- Βιλερουά ντε Γκαλό: Ανησυχητική η συζήτηση στη Γαλλία για τον προϋπολογισμό
- Θέρμανση: Για σπίτι 80 τ.μ. περί τα 120 ευρώ το μήνα πετρέλαιο, 70 αέριο και έως 40 ευρώ με κλιματιστικό
- ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Επίσημα νέος ιδιοκτήτης ο Τέλης Μυστακίδης
- JP Morgan: Αλλάζει εκτίμηση για τη μείωση επιτοκίων από την Fed
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








