Με κέρδη, αλλά και με σημαντική ανοδική κίνηση από επιλεγμένους τίτλους, έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, χωρίς όμως να καταφέρνει να ανεβάσει συναλλακτικούς ρυθμούς, με τον τζίρο να παραμένει καθηλωμένος κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,90% στις 758,18 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 747,77 μονάδων (-0,49%) και 758,31 μον. (+0,92%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 17,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 16,3 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,95%, στις 2.009,47 μονάδες, ενώ στο -1,05% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.183,11 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,36% στις 838,45 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημείωσε άλμα 3,72%, με τις Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Alpha Bank να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 2%. Άνω του +1% έκλεισαν οι Φουρλής, Grivalia, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ.
Στον αντίποδα, πέντε τίτλοι του FTSE 25 έκλεισαν σε αρνητικά εδάφη, οι Σαράντης, Motor Oil, ΕΕΕ, Πειραιώς και Aegean, χωρίς όμως σε καμία οι απώλειες να ξεπερνούν το 0,5%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζέιμι Ντίμον: Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Άλμα 3,67% από Bayer
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2026
- ΗΠΑ: Επιστροφές δασμών 35,5 δισ. δολαρίων για 8,3 εκατ. αποστολές τον Μάιο
- Πούτιν: Σε ανάπτυξη ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat έως το τέλος του έτους
- Alter Ego Media: Από τα media στα γυμναστήρια με επένδυση €4,75 εκατ. στην Alterlife
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για νέα κρούσματα χανταϊού – Ζητά καραντίνα 42 ημερών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








