Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες και οι δήμοι ενώ η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή στην ύπαιθρο
Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3) προβλέπεται για σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι περιοχές που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο:
Αττική,
Εύβοια,
Βοιωτία,
Φθιώτιδα
Μαγνησία
Αργολίδα,
Κορινθία,
Λακωνία,
Αιτωλοακαρνανία
Άρτα,
Πρέβεζα,
Θεσπρωτία,
Κιλκίς,
Νησιά Ιονίου,
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








