Τα μέτρα για τις τιμές που λήγουν στις 30 Απριλίου
Στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, 28 Απριλίου και στο πλαίσιο της «ατζέντας για την καθημερινότητα», θα φέρει το υπουργείο Ανάπτυξης το θέμα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα τρόφιμα και η ισχύς τους λήγει στις 30 Απριλίου.
Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να αναφερθεί και στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την θεσμική αναβάθμιση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ώστε εκτός από τον διαμεσολαβητικό ρόλο να μπορεί να παρεμβαίνει ενεργά σε περιπτώσεις καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των καταναλωτών.
Σε ό,τι αφορά στα μέτρα όπως είναι το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων στα επίπεδα του 2021 και το “καλάθι του νοικοκυριού” τα οποία λήγουν την Τετάρτη, 30 Απριλίου, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει τρεις εναλλακτικές λύσεις: Την παράταση του σημερινού καθεστώτος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δεδομένης της αστάθειας που υπάρχει στη διεθνή αγορά, την κατάργηση του ή την σταδιακή κατάργηση, δηλαδή να καταργηθούν οι ρυθμίσεις για ορισμένες κατηγορίες προϊόντων και να διατηρηθούν – για περιορισμένο χρονικό διάστημα – για άλλες κατηγορίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Περισσότεροι από 40 νέοι και νέες γνώρισαν από κοντά τη Vodafone στο Business Days 2025
- Aegean: Ο Γεώργιος Χριστόπουλος νέος μέλος στο ΔΣ
- Χρηματιστήριο: Έκλεισε με το οριακό +0,15% και άλμα 4,6% από την Eurobank
- Prodea: Αναβολή Γενικής Συνέλευσης για την τροποποίηση όρων ομολογιακού δανείου
- Bloomberg: Η Eurobank σχεδιάζει δυο συναλλαγές ασφάλισης εταιρικών δανείων
- «Καλσόν-γκεϊτ» στη Βουλή: Μήνυση κατά Ζωής προανήγγειλε η Μαρία Συρεγγέλα
- ΒΕΘ: Αύξηση μεταφορικού κόστους 15% για τις επιχειρήσεις από τα μπλόκα των αγροτών
- Wall Street: Με θετικό πρόσημο οι δείκτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








