Πολιτική

Συγκεντρώνονται οι 180 για την εκλογή του ΠτΔ;

Θολό παραμένει το πολιτικό σκηνικό με την κυβέρνηση να αναζητά 180 βουλευτές έως την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στους 121 και προσεγγίζει με τη ΔΗΜΑΡ.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει 160 βουλευτές, ενώ ακόμη 6 ανεξάρτητοι προσανατολίζονται προς το “ναι”.

Πάντως, χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρο, προς το «ναι» φαίνεται να οδεύει η Κατερίνα Μάρκου, ενώ οι τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας που συνυπέγραφαν την επιστολή των «8» θα καταψηφίσουν.

Ο Βασίλης Οικονόμου δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος φαίνεται να επιμένει στο «όχι», ενώ Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης και Σπύρος Λυκούδης πιθανότατα οδεύουν προς το «ναι».

Στο μεταξύ ο κ. Παναγιώτης Μελάς επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ψηφίσει για Πρόεδρο. Άγνωστο είναι τι θα πράξει ο κ. Γιώργος Νταβρής ο οποίος στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Πρόεδρο.

«Παραμένω σταθερός στη θέση μου, δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς…σενάρια» δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος στο facebook.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης με σχόλιό του στο διαδίκτυο που αναφέρει «πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι».

Ο χάρτης των ψήφων

«Όχι»: Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη.

Πιθανόν «όχι»: Πέτρος Τατσόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Πάρις Μουτσινάς

«Ναι»: Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Κουράκος.

Πιθανόν «ναι»: Βασίλης Οικονόμου, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσοβαλάντης, Αλεξόπουλος και η Κατερίνα Μάρκου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu