Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξετάζουν την 11η Αυγούστου ως πιθανή ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το νέο τριετές πρόγραμμα της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, επικαλούμενο διπλωματική πηγή της Ευρωζώνης.
Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Peter Spiegel, αναφέρει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί για τον αν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα, ύψους 86 δισ. ευρώ, μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων για να ολοκληρωθούν.
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία έγκαιρα, ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που λήγει στις 20 Αυγούστου, τότε οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να κάνουν ό,τι έκαναν και για την αποπληρωμή του ομολόγου της ΕΚΤ που έληξε στις 20 Ιουλίου: Να χορηγήσουν ένα δάνειο – «γέφυρα» από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ).
Ο ΕΜΧΣ δάνεισε ήδη 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και απομένουν άλλα 6 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ταμείο αυτό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ, που άλλαξε τις τηλεοπτικές ειδήσεις
- Χρηματιστήριο: Άλμα (+3,17%) στο ταμπλό και στον τζίρο, με ισχυρά κέρδη για τράπεζες και ράλι από Viohalco
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ανακοίνωση νέου Επικεφαλής Μονάδας Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας – Έναρξη Προγράμματος Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Μηνιαία Εξέλιξη Κίνησης_Απρίλιος 2026
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - Βασικά οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2026 και η γενική εξέλιξη σε κάθε τομέα δραστηριότητας
- ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ - Γνωστοποίηση δωρεάν διάθεσης ιδίων μετοχών
- Πιερρακάκης στο Reuters: Η Ελλάδα αποπληρώνει πρόωρα 6,9 δισ. ευρώ χρέους τον Ιούνιο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







