Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας και φοροδιαφυγής αναφορικά με φόρους πάνω στο εισόδημα υπέγραψαν σήμερα Κύπρος και Ιράν, στη Λευκωσία.
Εκ μέρους της κυπριακής πλευράς, τη συμφωνία υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και, εκ μέρους της ιρανικής πλευράς, ο υφυπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της Φορολογικής Διοίκησης του Ιράν Αλί Ασγκάρι.
Αργότερα το απόγευμα, οι δύο αξιωματούχοι θα παραστούν σε εκδήλωση του ΚΕΒΕ, για την παρουσίαση των επιχειρηματικών και οικονομικών προοπτικών στο Ιράν, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.
Σε παλαιότερες δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρέσβης της ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Κύπρο Ρέζα Ζαμπίμπ είχε εκτιμήσει πως η συμφωνία θα ανοίξει τον δρόμο για ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.
Επίσης, επιχειρηματικοί παράγοντες, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, είχαν κάνει λόγο για διάνοιξη των προοπτικών εισροής επενδύσεων από το Ιράν προς την Κύπρο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη λόγω… αμερικανικού πληθωρισμού
- Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την Marfin – Αρνούνται τις κατηγορίες
- «Κάνει πίσω» ο Τραμπ για το τέλος 20% στα Στενά του Ορμούζ και μιλάει για «εμπορικές συμφωνίες»
- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε. - Επαναδιαπραγμάτευση των Μετοχών της Αγροτικός Οίκος ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε.
- Real Consulting: Στα 0,10 ευρώ ανά μετοχή το μέρισμα για τη χρήση 2025
- Τραγωδία στις Βρυξέλλες: Νεκροί εργαζόμενοι από φωτιά σε υπό ανακαίνιση κτίριο
- Γουόρς: «Η Fed δεν θα δείξει καμία ανοχή» στον επίμονο πληθωρισμό
- Χρηματιστήριο: Γλίτωσε τα χειρότερα (-0,16%), με στηρίγματα HELLENiQ ENERGY και ΟΤΕ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








