Επιπλέον, τέσσερις σοροί θα μεταφερθούν στο Ισραήλ αύριο Πέμπτη
Αξιωματούχοι του Ισραήλ και της Χαμάς δηλώνουν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την απελευθέρωση έξι ομήρων από την οργάνωση το Σάββατο, στο τέλος της πρώτης φάσης της συμφωνίας. Επιπλέον, τέσσερις σοροί θα μεταφερθούν στο Ισραήλ την Πέμπτη.
Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Χαλίλ αλ Χάγια είπε ότι στους έξι ομήρους θα είναι και δύο Ισραηλινοί, ο Avera Mengistu και ο Hisham al-Sayed, οι οποίοι κρατούνται για πάνω από μια δεκαετία, σύμφωνα με τους Times of Israel.
Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ που και οι δύο πλευρές κάνουν ως μία κίνηση καλής θέλησης καθώς και το Τελ Αβίβ αναμένεται να απελευθερώσει περισσότερους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις φυλακές και να αυξήσει σημαντικά την ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Γάζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΤΑΔ: Παραχώρησε στην Περιφέρεια Αττικής με 1 εκατ. ευρώ το χρόνο το γήπεδο Tae Kwon Do
- Γαλλία: Περικοπές 40 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2026 και κατάργηση αργιών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτώση στον απόηχο δασμών Τραμπ και πληθωρισμού ΗΠΑ
- ΕΕ: Δεν εγκρίθηκε το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Μπλόκο από Σλοβακία
- Ποια είναι τα 4 επενδυτικά σχέδια των 290 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν σε βιομηχανία και τουρισμό
- Τσάφος: Έρχεται δέσμη μέτρων για ρευματοκλοπές και ληξιπρόθεσμες οφειλές
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΑΘΕ από Τετάρτη 16 Ιουλίου έως και Σάββατο 9 Αυγούστου
- ΣΕΤΠΕ: Νέος πρόεδρος ο Αναστάσιος Μάνος, CEO της Dotsoft
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις