Διεθνή

Συμφωνίες για την ασφάλειά της θα υπογράψει η Ουκρανία Ιαπωνία και ΗΠΑ στο G7

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε την Πέμπτη στην Ιταλία και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τρέφει μεγάλες προσδοκίες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα υπογράψει συμφωνία ασφαλείας με την Ιαπωνία και μια με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των επτά πιο ισχυρών χωρών G7, που πραγματοποιείται στην Ιταλία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία θα είναι οι δύο τελευταίες χώρες της G7 που θα υπογράψουν τέτοιες συμφωνίες, οι οποίες υπόσχονται μακροπρόθεσμη στήριξη καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς να διαφαίνεται τέλος για περισσότερους από 27 μήνες από την εισβολή της Ρωσίας.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είχε ήδη δηλώσει την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει μια νέα συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία την Πέμπτη.

Ο Ουκρανός ηγέτης σε δήλωσή του στο Telegram είπε ότι θα έχει συναντήσεις στην Ιταλία με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Βρετανίας, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΝΤ.

Είπε επίσης ότι η ταχύτερη εκπαίδευση για τους Ουκρανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, οι ταχύτερες παραδόσεις αεροπλάνων στην Ουκρανία και η απόκτηση περισσότερων αεράμυνων και όπλων μεγάλου βεληνεκούς ήταν μεταξύ των προτεραιοτήτων του Κιέβου στη συνάντηση.

Η εξασφάλιση έγκρισης για τη χρήση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ήταν επίσης ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν.

Ο Ζελάνσκι τρέφει μεγάλες προσδοκιες από τις συναντήσεις με τους επτά πιο ισχυρούς ηγέτες και έγραψε στον λογαριασμό του στο X:

“Σήμερα είναι η Σύνοδος Κορυφής των G7 στην Ιταλία, μια συνάντηση των στενότερων εταίρων μας. Και προσβλέπουμε σε σημαντικές αποφάσεις σήμερα”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu