Για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας
Το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας αποδίδει κατηγορούμενη στην υπόθεση της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ, στην Ευρωπαία ανακρίτρια και στην Ευρωπαία εντεταλμένη εισαγγελέα, σε βάρος των οποίων κατέθεσε μήνυση αλλά και πειθαρχική αναφορά και αγωγή κακοδικίας.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρίας «Θρασύβουλος Θ. Κονταξής και Συνεργάτες», που εκπροσωπεί την κατηγορουμένη: «Όσοι θεσμικοί φορείς εργαλειοποιούν, κατ’ επανάληψη, το δίκαιο, παραβιάζοντας τον νόμο, θα διωχθούν με κάθε νόμιμο τρόπο μέχρι να “πατήσουν μαύρο χιόνι”».
Στο Δελτίο τύπου αναφέρεται σχετικά: «Σήμερα, η εντολίδα μας κ. Λ.Τ. υπέβαλε σε βάρος της Ευρωπαίας Εντεταλμένης Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας για τις εκκρεμείς Ευρωπαϊκές υποθέσεις, (οι οποίες χειρίζονται τη γνωστή Σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ, την οποία, μόλις προχθές το Δικαστήριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε για πολλοστή φορά ότι ήταν απόλυτα νόμιμη), Έγκληση/Μήνυση για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, Πειθαρχική Αναφορά, Αίτηση Εξαίρεσης και Αγωγή Κακοδικίας.
Δικαστική ανεξαρτησία δεν σημαίνει δικαστική αυθαιρεσία. Οι αθώοι νεκροί των Τεμπών δεν θα αποτελέσουν άλλοθι και εφαλτήριο για τη σκοπιμότητα κανενός».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC: Πάνω από 115.000 μερίδες σε κοινωνικούς φορείς μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2026
- Motor Oil: Μέρισμα 1,75 ευρώ, μπόνους 15,4 εκατ. σε στελέχη και νέο buyback ενέκρινε η ΓΣ
- Επαναλειτουργεί από σήμερα (17/6) η Διώρυγα της Κορίνθου
- Ο Flight Simulator του Google Earth ανοίγει τα φτερά του για όλους απευθείας μέσα από τον browser
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα χρηματοδοτήσουν ταμείο 300 δισ. δολαρίων για το Ιράν
- Μόσχα: “Να σεβαστεί το Ισραήλ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τη Μέση Ανατολή”
- ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο 2026
- G7: Ο Τραμπ δηλώνει «εγώ είμαι το αφεντικό» και στηρίζει αυστηρότερη γραμμή κατά της Ρωσίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








