Συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Deepmind και το οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα με τον νομπελίστα, συνιδρυτή και CEO της εταιρείας Ντέμις Χάσαμπις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για την Δράση στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Action Summit), με τον Ντέμις Χάσαμπις, νομπελίστα, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google και υλοποιεί εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και η εξέλιξη της τεχνολογίας.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας ως προς τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα προστατεύει τους χρήστες, αλλά δεν θα περιορίζει την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας.
Συζητήθηκαν ακόμη οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Deepmind και το οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο startups, όσο και σε επίπεδο έρευνας και επιστήμης. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε πιθανή επίσκεψη του Ντ.Χάσαμπις στην Αθήνα τους επόμενους μήνες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον Κρις Λέχαν υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της OpenAI. Επί τάπητος βρέθηκε το θέμα της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης και εφαρμογών της σε υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και μεγάλων γλωσσικών μοντέλων στην Ευρώπη.
Αντηλλάγησαν ακόμα απόψεις για την εξέλιξη της τεχνολογίας των data centers, με έμφαση στις ενεργειακές τους ανάγκες.
Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








