Ελλάδα

Συνάντηση Μιχαηλίδου – ΕΣΕΕ για ψηφιακή κάρτα εργασίας και κατώτατο μισθό

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας

Η υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υποδέχτηκε στο γραφείο της τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Καρανίκα και τα μέλη της συνομοσπονδίας

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της, το Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η Υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα και τα μέλη του Προεδρείου της ΕΣΕΕ, θέματα όπως είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα συμβάλλει έμπρακτα στην περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή προς όφελος και του εμπορίου.

Επίσης, συζητήθηκαν και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι εμπορικές επιχειρήσεις και να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Με το προεδρείο της ΕΣΕΕ είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Άκουσα με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Όπως ενημέρωσα το προεδρείο της ΕΣΕΕ, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης, να αναπτυχθεί περαιτέρω, προς όφελος των εργαζομένων και της Εθνικής οικονομίας».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu