Για συναντίληψη έκαναν λόγο ο υπ. Οικονομικών και ο διοικητής της ΤτΕ
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, συναντήθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο υπουργός μίλησε για «πλήρη συναντίληψη με τον Γιάννη Στουρνάρα». «Πιστεύουμε ότι η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας αποτελεί μια σοβαρή κατάκτηση για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού. Έχουμε κατακτήσει το μάθημα της οικονομικής κρίσης: Το ποτέ ξανά είναι ο τίτλος της πολιτικής μας.
Πάνω στη δημοσιονομική σταθερότητα οικοδομούμε και χτίζουμε όλες τις κατακτήσεις που η κοινωνία απαιτεί και εμείς ιεραρχούμε πολιτικά και αξιακά. Όλο το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου της συνεργασίας θα υπάρξει συνεργασία», σημείωσε.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι στο υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα κοινά θέματα και τις διεθνείς εξελίξεις. Έχουμε συναντίληψη. Δημοσιονομική υπευθυνότητά, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις είναι το τρίπτυχο που συμφωνήσαμε που θα προωθήσει ο ΥΠΟΙΚ με όλες τις δυνάμεις».
«Από το καταστατικό μας είμαστε σύμβουλοι του κράτους. Έχω υποχρέωση να βοηθώ και εφόσον υπάρχει και συναντίληψη ‘sky is the limit’», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις