Από το συλλαλητήριο της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024
Με τρακτέρ, σημαίες, μουσικές και κόρνες, περισσότεροι από 8.000 αγρότες, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούταν από νέους, από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων των τελευταίων εβδομάδων.
Όρθιοι πάνω τρακτέρ τους, χιλιάδες αγρότες όλων των αγροτικών κλάδων, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, μπροστά από το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα και στέλνοντας «ηχηρό» μήνυμα στην κυβέρνηση. Τα αιτήματά τους, μεταξύ άλλων, είναι «η θεσμοθέτηση του αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, τη μη εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, καθώς και επιδοτήσεις για ζωοτροφές, αγροτικά μέσα και κατάργηση του ΦΠΑ».
Στο συλλαλητήριο τοποθετήθηκαν πολλοί εκπρόσωποι αγροτικών φορέων όλης της χώρας, δηλώνοντας: «δεν κάναμε τσάμπα 500 χλμ. για να έρθουμε στην Αθήνα, καλούμε την κυβέρνηση να μας ακούσει, αφού δεν έχει ικανοποιήσει κανένα αίτημά μας μέχρι τώρα».
Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αντιπροσωπεία βουλευτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις