Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Δαμασκού και ήταν επικεφαλής του πολιτικού τμήματος μιας κυβέρνησης ανταρτών στην επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ
Η κυβερνώσα Γενική Διοίκηση της Συρίας διόρισε τον 37χρονο Ασάαντ Χάσαν αλ Σιμπάνι υπουργό Εξωτερικών, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Πηγή στη νέα διοίκηση δήλωσε στο Reuters πως το βήμα αυτό «έρχεται ως απάντηση στις προσδοκίες του συριακού λαού για εγκαθίδρυση διεθνών σχέσεων που φέρνουν ειρήνη και σταθερότητα»
Ο Σιμπάνι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, ενώ προηγουμένως ήταν επικεφαλής του πολιτικού τμήματος μιας κυβέρνησης ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ, ανέφερε η Γενική Διοίκηση.
Ο νέος ντε φάκτο ηγέτης της Συρίας, ο Άχμεντ αλ Σάρα, γνωστός ως Μοχάμεντ Αλ Τζολάνι, έχει ενεργό εμπλοκή με ξένες αντιπροσωπείες αφότου ανέλαβε την εξουσία, περιλαμβανομένης της υποδοχής του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Συρία και υψηλόβαθμων διπλωματών των ΗΠΑ.
Ο Σάρα έχει δείξει προθυμία διπλωματικής εμπλοκής με ξένους απεσταλμένους, λέγοντας ότι πρωταρχική του εστίαση είναι η ανοικοδόμηση και η επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης. Έχει πει πως δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε νέες συγκρούσεις.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες δυτικές δυνάμεις και πολλοί Σύροι χάρηκαν που είδαν οργανώσεις ανταρτών υπό τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) του Σάρα να ανατρέπουν τον Άσαντ, αλλά δεν είναι σαφές αν η ισλαμιστική οργάνωση θα επιβάλει αυστηρούς ισλαμιστικούς κανόνες ή αν θα δείξει ευελιξία και θα κινηθεί προς τη δημοκρατία. Η HTS ήταν κομμάτι της Αλ Κάιντα μέχρι ο Σάρα να διαρρήξει τις σχέσεις μαζί της το 2016.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις