Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Παρότι οι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις βλέπουν να αυξάνονται διαρκώς οι τιμές στα ράφια και στα πρατήρια καυσίμων, ο κ. Μητσοτάκης περιορίζεται σε στημένες περιοδείες, αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκ. Φάμελλος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για το μεγάλο κύμα ακρίβειας, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Παρότι οι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις βλέπουν να αυξάνονται διαρκώς οι τιμές στα ράφια και στα πρατήρια καυσίμων, ο κ. Μητσοτάκης περιορίζεται σε στημένες περιοδείες.

Όμως τα νούμερα τον διαψεύδουν», τόνισε ο κ. Φάμελλος και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα τελευταία τρία χρόνια η χώρα μας καταγράφει συνεχώς πρωτιές και στο ρεύμα και στα καύσιμα. Τον Μάρτιο ήμασταν και πάλι στην πρώτη θέση στην ακρίβεια των καυσίμων. Αλλά και ο πληθωρισμός τροφίμων αυξάνεται με ποσοστό πάνω από 5% ενώ στην Ευρώπη είναι πολύ χαμηλότερα. Ο γενικός και δομικός πληθωρισμός σημειώνουν στην Ελλάδα άνοδο ενώ στην ευρωζώνη υποχωρούν».

«Τα αποτελέσματα, λοιπόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση δεν κάνουν ό,τι μπορούν και ό,τι πρέπει διότι τα κέρδη και τα μερίσματα των μεγάλων εταιρειών αυξάνονται συνεχώς.

Στο πεδίο των καυσίμων έχουμε υψηλά υπερκέρδη τα οποία δεν φορολογούνται. Ενώ υπάρχει ευρωπαϊκός κανονισμός, η κυβέρνηση δεν προχωρά στη φορολόγηση των υπερκερδών των δύο διυλιστηρίων για το 2023. Ενώ και η αντίστοιχη διάταξη η οποία υπάρχει για τη φορολόγηση των υπερκερδών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας δεν εφαρμόζεται από την κυβέρνηση εδώ και τουλάχιστον 16 μήνες», συνέχισε, σχολιάζοντας:

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να αντιμετωπίσει».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό (15 Μαρτίου και 4 Απριλίου), οι οποίες «εδώ και έξι εβδομάδες δεν εισέρχονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής». Παράλληλα, είπε, «βλέπουμε να αυξάνονται τα κέρδη και σε άλλους τομείς, όπως είναι οι τράπεζες».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν προσέρχεται στη Βουλή γιατί δεν έχει να δώσει απαντήσεις αλλά και γιατί έχει ευθύνες τις οποίες δεν θέλει να τις αναλάβει. Όμως και η κοινωνία και η οικονομία πλήττονται συνεχώς. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει επιχειρήσεις της χώρας να βάζουν λουκέτο λόγω του ενεργειακού κόστους», σημείωσε, υπογραμμίζοντας:

«Εμείς έχουμε αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με ολοκληρωμένες προτάσεις για τα θέματα της ακρίβειας. Δεν έχουμε ακούσει κανένα σχόλιο από την πλευρά της κυβέρνησης, αντιθέτως η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το ακραίο κύμα αισχροκέρδειας. Καταθέτουμε, λοιπόν, την αίτηση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης πλέον να τοποθετηθεί στη Βουλή».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu