Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε για ακόμη μία φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας για την πρόσφατη παρέμβασή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους βουλευτές «να εκτιμήσουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει».
Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για εκτός θεσμικών ορίων δημόσια παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με κινδυνολογικές κορώνες, που «προκάλεσε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις άφησαν άφωνους και τους ίδιους τους τραπεζίτες αλλά και όλη την αγορά, «όχι τόσο για την ωμή παρέμβαση του “ανεξάρτητου” κεντρικού τραπεζίτη υπέρ της κυβέρνησης, όσο κυρίως για την ανακόλουθη και ψευδή περιγραφή της πραγματικής κατάστασης του τραπεζικού συστήματος».
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι αξιοσημείωτο και αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη «έγινε ακριβώς την μέρα που το χρηματιστήριο σημείωνε ανάκαμψη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά κεντρικός τραπεζίτης απέδειξε ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης του κινδυνολόγου πρωθυπουργού και όχι του ελληνικού λαού, του οποίου τα συμφέροντα υπονομεύει βάναυσα».
«Για μια ακόμη φορά η στρατηγική του τρόμου βρήκε εκφραστή και αυτή τη φορά είναι ο κεντρικός τραπεζίτης, που με τις εμπρηστικές δηλώσεις του προκαλεί ζημιά στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την οποία, υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύει», καταλήγει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μήνυμα Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) προς ΕΕ: «Χάνετε» και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ
- Ύδρα: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η κυκλοφορία οχημάτων στο νησί
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
- Συνήγορος του Καταναλωτή: Νέο πλαίσιο με δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής το α΄εξάμηνο του 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις