Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εκφραστής της στρατηγικής του τρόμου ο Γ. Στουρνάρας

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε για ακόμη μία φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας για την πρόσφατη παρέμβασή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους βουλευτές «να εκτιμήσουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για εκτός θεσμικών ορίων δημόσια παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με κινδυνολογικές κορώνες, που «προκάλεσε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις άφησαν άφωνους και τους ίδιους τους τραπεζίτες αλλά και όλη την αγορά, «όχι τόσο για την ωμή παρέμβαση του “ανεξάρτητου” κεντρικού τραπεζίτη υπέρ της κυβέρνησης, όσο κυρίως για την ανακόλουθη και ψευδή περιγραφή της πραγματικής κατάστασης του τραπεζικού συστήματος».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι αξιοσημείωτο και αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη «έγινε ακριβώς την μέρα που το χρηματιστήριο σημείωνε ανάκαμψη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά κεντρικός τραπεζίτης απέδειξε ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης του κινδυνολόγου πρωθυπουργού και όχι του ελληνικού λαού, του οποίου τα συμφέροντα υπονομεύει βάναυσα».

«Για μια ακόμη φορά η στρατηγική του τρόμου βρήκε εκφραστή και αυτή τη φορά είναι ο κεντρικός τραπεζίτης, που με τις εμπρηστικές δηλώσεις του προκαλεί ζημιά στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την οποία, υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύει», καταλήγει.

close menu