Όμως δεν έχει δημοσιοποιηθεί το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει για να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η γενικόλογη τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου Γρηγόρη Σκλήκα ότι το νέο κτίριο συμφέρει
Από τις αρχές Αυγούστου και επίσημα τα ΕΛΤΑ, μετά από πολλές δεκαετίες, μετακόμισαν τα κεντρικά τους γραφεία από το κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Απελλού 1, σε άλλο σημείο, επίσης στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, επί των οδών Ιακωβάτων και Ιωνίας.
Η αλλαγή έδρας δημοσιεύθηκε, μάλιστα, και σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Πρόκειται για μια μετακόμιση η οποία είχε ανακοινωθεί πριν από μερικούς μήνες από τον CEO του οργανισμού Γρηγόρη Σκλήκα και τελικά έγινε και τυπικά μέσα στο καλοκαίρι, αντί για την άνοιξη όπως είχε αρχικά προαναγγελθεί.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το πάλαι ποτέ κτίριο, όπου στεγάζονταν η ΕΕΔΕ, η Ένωση Διαφημιζομένων Ελλάδος. Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 11.653 τ.μ. και σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί παλαιότερα από μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρο, καθώς σε μηνιαία βάση το κόστος λειτουργίας του και η συντήρησή του ανερχόταν σε 20.000 ευρώ.
Μετά από τις αναταραχές στον οργανισμό, το κτίριο της Ιακωβάτων πωλήθηκε στην Dimand, το Φεβρουάριο του 2020, με τίμημα 7,3 εκ. ευρώ.
Λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησε η μετατροπή του σε βιοκλιματικό κτίριο σύγχρονων γραφείων, σε μια επένδυση που είχε αρχικά υπολογιστεί σε περίπου 15 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, ήρθε και η συμφωνία με τα ΕΛΤΑ, χωρίς ωστόσο, να έχει ανακοινωθεί το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει ο οργανισμός σε αυτό το νέο κτίριο, με τον CEO, ωστόσο, να τονίζει, σε συνέντευξη Τύπου στα τέλη του 2024 ότι είναι ένα deal που συμφέρει τον οργανισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πληρώνονται τα επιδόματα Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ σε πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους
- Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί στην εποχή της ΑΙ με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς
- Μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο σε Γαλλία και Ισπανία
- Rheinmetall: Άλμα 70% στα έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις στο β’ τρίμηνο
- Στο “κόκκινο” μισή η Ελλάδα την Πέμπτη με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
- Η Gucci «απογειώνει» την Kering: Ράλι 12% μετά την αναπάντεχη αντοχή των πωλήσεων
- Παπασταύρου: “Αναγκαία η μεταρρύθμιση για ασφαλές και ποιοτικό νερό για όλους”
- Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στον Άγιο Δημήτριο Μεσσηνίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








