Επιχειρήσεις

Ταχιάος: Στόχος να παραδώσουμε την Εγνατία Οδό στον παραχωρησιούχο το ταχύτερο δυνατό

Σύσκεψη του αρμόδιου για τις Υποδομές υφυπουργού στα γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη

«H Εγνατία πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά αφορά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η παράδοση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Η δήλωση έγινε μετά από σύσκεψη στα γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Κώστα Κουτσούκου, του Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Δημητρίου Αναγνώπουλου, καθώς και εκπροσώπων του παραχωρησιούχου, της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών παράδοσης της Εγνατίας Οδού.

«Η παραχώρηση συνιστά μία σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς με την ολοκλήρωσή της και την έναρξη λειτουργίας υπό το νέο καθεστώς θα διασφαλιστεί η αναβάθμισή της, καθώς και η συντήρησή της για τα επόμενα χρόνια. Η προσθήκη των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, όπως και η κατασκευή των χώρων στάθμευσης και αναψυχής», συμπλήρωσε ο κ. Ταχιάος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu