Για οχήματα με προορισμό τις ΗΠΑ
Η Tesla απαιτεί πλέον από τους προμηθευτές της να αποκλείουν εξαρτήματα κατασκευασμένα στην Κίνα για την παραγωγή των αυτοκινήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ και οι προμηθευτές της έχουν ήδη αντικαταστήσει ορισμένα εξαρτήματα κινεζικής κατασκευής και στοχεύουν να αντικαταστήσουν όλα τα υπόλοιπα με εξαρτήματα που παράγονται εκτός Κίνας μέσα στον επόμενο έναν ή δύο χρόνο, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο άτομα εξοικειωμένα με την κατάσταση.»
Η Tesla δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό και δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα το δημοσίευμα.
Στελέχη του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις μεταβαλλόμενες δασμολογικές χρεώσεις στη διαμάχη εμπορίου ΗΠΑ–Κίνας, γεγονός που περιπλέκει τις στρατηγικές τιμολόγησης, πρόσθεσε η Wall Street Journal.
Η Tesla αύξησε την προμήθεια υλικών από τη Βόρεια Αμερική για τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ εδώ και δύο χρόνια, εν μέσω απειλών για επιβολή δασμών, όπως είχε αναφέρει το Reuters τον Απρίλιο.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δεδομένα από την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας έδειξαν ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla κατασκευασμένων στην Κίνα μειώθηκαν κατά 9,9% στις 61.497 μονάδες τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αντιστρέφοντας την αύξηση 2,8% που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο.
Η παραγωγή των Model 3 και Model Y από το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, μειώθηκε κατά 32,3% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αφήσει τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας σε κατάσταση συνεχούς διαχείρισης κρίσεων κατά τη διάρκεια του 2025.
Οι άλλοτε επιβαλλόμενοι και άλλοτε αναστέλλοντες δασμοί του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τα κύματα πανικού στον κλάδο σχετικά με πιθανές ελλείψεις σπάνιων γαιών και τσιπ, έχουν οδηγήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επανεξετάσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα, μια σημαντική πηγή εξαρτημάτων και πρώτων υλών.
Η General Motors δήλωσε αυτή την εβδομάδα σε χιλιάδες προμηθευτές της να αφαιρέσουν τα εξαρτήματα κινεζικής κατασκευής από τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιά στο Κλειδί Τανάγρας: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Μητσοτάκης για τράπεζες: «Θα παρέμβουμε ξανά αν υπάρξουν καταχρηστικές πρακτικές»
- Η ερώτηση ήταν απλή για τις υποκλοπές: Απάντηση δεν ήρθε
- Χατζηθεοδοσίου για ΔΕΘ: «Οι μικρομεσαίοι παραμένουν ο φτωχός συγγενής της αγοράς»
- Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Από το «μέρισμα ανάπτυξης» και την αυτοδυναμία έως Τουρκία, Σαμαρά και Τσίπρα
- Η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (Live)
- 681 εκατ. ευρώ για τις ΜμΕ και τρία νέα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου
- Πυρκαγιά στη Δροσοπηγή Αφιδνών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








