Όπως τόνισε ο Ελον Μασκ τα αυτοκίνητα βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και κάμερες και δεν χρειάζονται άλλο υλικό
Ένα ρομποταξί χωρίς τιμόνι ή πεντάλ και με δύο χαρακτηριστικές πόρτες που ανοίγουν σαν πτερύγια γλάρου, παρουσίασε ο Έλον Μασκ σε εκδήλωση την Πέμπτη 10/10.
Ο CEO της Tesla, έφτασε στη σκηνή με ένα «Cybercab», το οποίο όπως ανέφερε θα βγει στην παραγωγή το 2026 και θα έχει τιμή κάτω από 30.000 δολάρια. Όπως δήλωσε η λειτουργία του θα κοστίζει 20 σεντς το μίλι και η φόρτιση θα είναι επαγωγική, χωρίς να απαιτούνται βύσματα.
Όπως τόνισε τα αυτοκίνητα βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και κάμερες και δεν χρειάζονται άλλο υλικό όπως αυτό που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές του robotaxi – μια προσέγγιση την οποία επενδυτές και αναλυτές έχουν επισημάνει ως πρόκληση τόσο από τεχνική όσο και από κανονιστική άποψη.
«Το αυτόνομο μέλλον είναι εδώ», είπε ο Μασκ. «Έχουμε 50 πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα εδώ απόψε. Θα δείτε το μοντέλο Ys και το Cybercab. Όλα χωρίς οδηγό». Ο Μασκ παρουσίασε επίσης ένα μεγαλύτερο αυτοοδηγούμενο όχημα – που ονομάζεται Robovan – ικανό να μεταφέρει έως και 20 άτομα, ενώ αποκάλυψε στο κοινό και το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της Tesla.
Το σχέδιο του Μασκ είναι να δημιουργήσει ένα στόλο αυτοοδηγούμενων ταξί Tesla που οι επιβάτες θα μπορούν να το χειριστούν μέσω μιας εφαρμογής. Όσοι είναι ήδη κάτοχοι Tesla, θα μπορούν επίσης να κερδίσουν χρήματα στην εφαρμογή αναφέροντας τα οχήματά τους ως robotaxis.
Η εκδήλωση της Πέμπτης στο στούντιο της Warner Bros κοντά στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, είχε τίτλο “I, Robot” – ένα προφανές νεύμα στα διηγήματα επιστημονικής φαντασίας “I, Robot” του Αμερικανού συγγραφέα Isaac Asimov, αλλά επίσης απηχεί την επιμονή του Μασκ ότι η Tesla «θα πρέπει να θεωρείται μία εταιρεία ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης» και όχι μία αυτοκινητοβιομηχανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις