Ελλάδα

Θ. Σκυλακάκης: «Όλα τα αυθαίρετα που χτίζονται στο εξής θα κατεδαφίζονται»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που έρχεται αύριο στην Βουλή «μια ολόκληρη πολεοδομική μεταρρύθμιση» που θα αλλάξει τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται τα αυθαίρετα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο OPEN αναφέρθηκε στο σημαντικό νομοσχέδιο που έρχεται αύριο στην Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι: «όλα τα αυθαίρετα που θα κτίζονται τούδε και στο εξής θα κατεδαφίζονται».

«Το νομοσχέδιο έχει μια ολόκληρη πολεοδομική μεταρρύθμιση», είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η μεγάλη αλλαγή είναι ότι αλλάζουμε τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται τα αυθαίρετα, εξασφαλίζοντας ότι το σύνολο των αυθαιρέτων που θα χτίζονται από τούδε και στο εξής θα κατεδαφίζονται», είπε.

«Ο λόγος για οτιδήποτε αυθαίρετο φαίνεται από ψηλά: θα υπάρχει καταγραφή με δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες και με drones σε περιοχές που καταγράφονται πολλά φαινόμενα.

Η αυθαιρεσία, είτε μικρή, είτε μεγάλη, είτε εξωφρενική, ήταν πολύ εκτεταμένη στη χώρα μας. Μιλάμε για εκατομμύρια περιπτώσεις αυθαίρετης δόμησης», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

close menu