Ελλάδα

Θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλή: Ποινή 3 ετών με αναστολή στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη

«Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου παραβιάζοντας τον ΚΟΚ» είπε ο εισαγγελέας για τον θανάσιμο τραυματισμό του φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη

Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κήρυξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Ζήτησε ελαφρυντικό

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, λέγοντας πως ουδέποτε έχει απασχολήσει τις αρχές και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

«Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου παραβιάζοντας τον ΚΟΚ» είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε να μην του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

«Για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου»

Να θυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας είχε πει στο δικαστήριο: «Ο κατηγορούμενος οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή. Έστριψε αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή παρά την ύπαρξη σηματοδότησης που έδειχναν αναγκαστική ευθεία πορεία για τα οχήματα. Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος».

Πρόσθεσε δε ότι «υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στη Βουλή» με τον πατέρα του θύματος να φωνάζει: «Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου».

Ωστόσο ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπήρχε συνυπαιτιότητα του θανόντος καθώς είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu